Έχουν περάσει περισσότερα από 2 χρόνια από τότε που η Bugatti παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης του 2019 την μοναδική La Voiture Noire και στις 31 του μηνός η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει το τελικό αυτοκίνητο που θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Το αυτοκίνητο που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης ήταν ένα πρωτότυπο που δεν διαθέτει καθόλου μηχανικά μέρη, παρά μόνο έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που του έδινε την απαιτούμενη δύναμη προκειμένου να κινηθεί. Οι ψεύτικες δαγκάνες των φρένων ήταν κολλημένες πάνω στις ζάντες, ενώ το εσωτερικό του δεν είχε δημιουργηθεί.

Η Bugatti La Voiture Noire αξίζει 11 εκατ. ευρώ χωρίς φόρους, κάτι που την βάζει στην κορυφή των ακριβότερων αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Το αυτοκίνητο αποτίει φόρο τιμής στην Type 57 SC Atlantic του Jean Bugatti που χάθηκε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει έξι απολήξεις εξατμίσεων, νέα LED μοναδικά φωτιστικά σώματα και φωτιζόμενα γράμματα Bugatti.

Μηχανικά δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με την Chiron. Φορά τον W16 8,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.500 ίππων με 1.600 Nm ροπής. Κάθε εξάρτημα του αυτοκινήτου έχει κατασκευαστεί στο χέρι, με το σώμα να είναι από carbon.