Επτά χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου αναβάτη σε αγώνα dragster στο Ελληνικό, το ελληνικό motortspot θρηνεί μια ακόμα απώλεια, και αυτή τη φορά σε αγώνα dragster.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι κατά την διάρκεια των δοκιμών για τον πρώτο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος dragster, που διεξάγεται στο Αγρίνιο, έχασε τη ζωή του ο οδηγός αγώνων Γεράσιμος Φιλιππάτος, ο οποίος συμμετείχε στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονταν στην πίστα, ο 33χρονος οδηγός, πατέρας τριών παιδιών, έχασε τον έλεγχο του οχήματός περίπου στα 250 μέτρα μετά την εκκίνηση, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να ανατραπεί βίαια πολλές φορές.

Το εν λόγω Nissan GT-R ήταν ένα από πιο δυνατά και γρήγορα της Ευρώπης, με την απόδοση του να ήταν πάνω 2.000 άλογα. Το αυτοκίνητο μόλις είχε βάλει 4η σχέση, κάτι που σημαίνει ότι είχε τουλάχιστον 250 χλμ/ώρα, και ο άτυχος άνδρας έχασε ακαριαία τη ζωή του.

Την διοργάνωση του αγώνα είχε ο Αγωνιστικός Σύλλογος Ηρακλείου (ΑΣΗ), υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), η οποία δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια δήλωση. Στο αυτοκίνητο υπήρχε GoPro κάμερα, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας. O Φιλιππάτος ήταν ιδιοκτήτης της εταιρίας λιπαντικών FEG Lubricants.