Πριν δύο μήνες, η BMW αποκάλυψε στο ετήσιο συνέδριο της το i4, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο Gran Coupe της, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα -στην έκθεση της Σαγκάη- η γερμανική εταιρία παρουσίασε το πακέτο M Sport, μια προεπισκόπηση του i4 M50.

Σήμερα, διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία του τελευταίου, ήτοι της δυνατότερης έκδοσης του μοντέλου. Το i4 M50 έχει πιο σπορ παρουσιαστικό και διαθέτει τα τυπικά M Sport στοιχεία, ξεκινώντας με έναν επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα που συμπληρώνεται από μεγάλους αεραγωγούς. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας δυναμικός διαχύτης, ενώ όλες οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες είναι βαμμένες σε μαύρο χρώμα.

Ακόμα, υπάρχουν μεγαλύτερες ζάντες, αεροτομή, μεγαλύτερα φρένα και Μ πινελιές στο εσωτερικό. Το μοντέλο φέρει την τεχνολογία eDrive πέμπτης γενιάς της εταιρίας, που είδαμε πρώτα στο νέο iX3. Έτσι, το i4 εξοπλίζεται με τη νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων της, οι οποίοι έχουν πιο συμπαγείς διαστάσεις, μιας και σε ένα μόνο μπλοκ θα ενσωματώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα, όντας ένα ενιαίο σύστημα, με τις μπαταρίες του i4 να είναι Generation 5, οι οποίες είναι σημαντικά μικρότερες σε μέγεθος από τις σημερινές.

Παραμένουν άγνωστα τα στοιχεία των ηλεκτροκινητήρων, αλλά γνωρίζουμε ότι μελλοντικά θα υπάρξει και μια δυνατότερη έκδοση, η οποία θα αποδίδει έως και 530 άλογα με 813 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει ότι το i4 M50 θα αποδίδει λιγότερα. Η δυνατότερη έκδοση θα είναι σε θέση να κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα να ξεπερνά στα 200 χλμ/ώρα.