Η BMW έχει πάει στο Nurburgring μουλάρι δοκιμών της X8, της coupe έκδοσης της X7, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2022, με την κατασκευή του αυτοκινήτου να γίνεται στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρίας στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Έχει κωδική ονομασία G09 και θα διαθέτει 4 ανεξάρτητα ή 5 καθίσματα, με κεκλιμένη γραμμή οροφής, όχι όμως τόσο κεκλιμένη όσο αυτή των X4 και X6. Θα βασίζεται στο πλαίσιο της X7 και αναμένεται να γίνει το ακριβότερο μοντέλο της BMW.

Η X8 θα είναι πιο πολυτελές από την X7 και θα εξοπλίζεται με τους ίδιους κινητήρες που συναντάμε σε αυτή, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη και η M45e έκδοση που θα συνδυάζει έναν 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 400 άλογα με 542 Nm ροπής.

Η κορυφαία έκδοση της θα είναι η M, η οποία θα είναι υβριδική. Αυτή έχει την κωδική ονομασία Project Rockstar και θα είναι το δυνατότερο M μοντέλο που έχει βγάλει ποτέ στην αγορά η γερμανική εταιρία.

Αυτό θα φέρει ένα plug-in υβριδικό σύνολο που θα συνδυάζει τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρας με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 750 άλογα και τα 1.000 Nm ροπής.