Στο GP του Μονακό o Carlos Sainz είδε δεύτερος την καρό σημαία, κατακτώντας το πρώτο του podium με την ομάδα της Ferrari και ισοφαρίζοντας την καλύτερη του επίδοση. Ο Sainz είναι ο πρώτος Ισπανός οδηγός που τρέχει με τα κόκκινα χρώματα της Ferrari μετά τον Fernando Alonso, ο οποίος αγωνίστηκε για την ομάδα μεταξύ 2010 και 2014 και δύο φορές πλησίασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει το πολυπόθητο τρίτο του πρωτάθλημα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, o Alonso ανέφερε πως τα επιτεύγματά του δεν αναγνωρίζονταν την εποχή που οδηγούσε για τη Ferrari. Ο -παρά δύο μήνες- 40χρονος Ισπανός οδηγός ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίδοση του Sainz, χαρακτηρίζοντας τον ως τον καλύτερο οδηγό που έχει “βγάλει” η χώρα του εδώ πάρα πολλά χρόνια.

Ωστόσο δεν απέφυγε τις συγκρίσεις με την εποχή που ο ίδιος οδηγούσε για τη Scuderia, λέγοντας:

Θυμάμαι πως πριν από πέντε ή έξι χρόνια κατακτούσα 9-10 βάθρα τη σεζόν. Η δεύτερη θέση για εμένα ήταν σαν κηδεία στη συνέντευξη τύπου. Ο κόσμος με ρωτούσε πότε θα κερδίσω. Τώρα, βλέπω πως έχουμε 97 βάθρα και ειδικά τα τελευταία πέντε έξι χρόνια ήταν σαν να μην τα λογάριαζαν, αν το δούμε τώρα.

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Carlos. Του μίλησα στο grid πριν από τον αγώνα. Με τα προβλήματα του Leclerc και του Bottas ήταν ακόμα καλύτερα και έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα. Ευελπιστώ πως θα δούμε μια νίκη του σύντομα. Ξέρουμε πως σε μια κανονική πίστα πιθανότατα θα κερδίσει η Mercedes ή η Red Bull. Ήταν μια ευκαιρία και την άρπαξε. Ήταν δυνατό αποτέλεσμα.

Φέτος, ο Alonso οδηγεί για λογαριασμό της Alpine F1 και έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα, καθώς η επιστροφή του -μετά από απουσία δύο ετών- στην F1 μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, έχοντας μόλις δύο τερματισμούς στους βαθμούς σε πέντε αγώνες και μόλις με 5 βαθμούς, όντας στην 13η θέση της βαθμολογίας.