O Elon Musk στο στόχαστρο των Anonymous

Σχετικά άρθρα

Οι Anonymous έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Elon Musk και στο νέο video που δημοσίευσαν, κατηγορούν το αφεντικό της Tesla για την δύναμη που έχει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και για τον τρόπο που την ασκεί, υποστηρίζοντας πως η Tesla αποφάσισε να μην δέχεται πλέον το Bitcoin ως τρόπο πληρωμής, προκειμένου να μην χάσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Οι Anonymous είναι μια ομάδα χάκερ που στο παρελθόν έχει κάνει κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ουγκάντα κ.α., καθώς και στην Interpol, στην εκκλησία της Σαϊεντολογίας, αλλά και σε εταιρείες όπως η PayPal, η Visa, η Mastercard, η Sony, η Nissan και η Formula 1.

Επίσης οι Anonymous υπονοούν πως ο Musk εμπλέκεται στην “οργάνωση πραξικοπημάτων” σε χώρες όπου η Tesla αγοράζει πρώτες ύλες. Αυτή αναφορά πιθανότατα δείχνει την πολιτική κρίση στη Βολιβία το 2019 και το tweet του Musk που ανέφερε ότι “θα κάνουμε πραξικόπημα σε οποιονδήποτε θέλουμε!”.

Μέχρι στιγμής, ο Musk δεν έχει σχολιάσει το video των Anonymous.

Αναλυτικά οι Anonymous αναφέρουν στο video:

Χαιρετισμούς στους πολίτες του κόσμου. Αυτό είναι ένα μήνυμα από τους Anonymous για τον Elon Musk. Τα τελευταία χρόνια, απολαμβάνεις μια από τις πιο ευνοϊκές φήμες που είχε κανείς ποτέ στην τάξη των δισεκατομμυριούχων, επειδή έχεις αξιοποιήσει την επιθυμία πολλών από εμάς να ζήσουμε σε έναν κόσμο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά πρόσφατα η προσεκτικά δημιουργημένη δημόσια εικόνα σου εκτίθεται και οι άνθρωποι αρχίζουν να σε βλέπουν ως τίποτα περισσότερο από έναν ακόμα ναρκισσιστικό πλούσιο τύπο που είναι απελπισμένος για προσοχή.

Φαίνεται ότι η προσπάθειά σου να σώσεις τον κόσμο είναι περισσότερο ριζωμένη σε ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας και σωτήρα από ό, τι ένα πραγματικό ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα.

Αυτό ήταν προφανές στους υπαλλήλους σου για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με απαράδεκτες συνθήκες υπό εντολών σου εδώ και χρόνια. Είναι επίσης προφανές για τα μικρά παιδιά που εργάζονται στα ορυχεία λιθίου στο εξωτερικό, τα οποία καταστρέφουν επίσης το τοπικό περιβάλλον.

Δεν έχεις κρύψει την προθυμία σου να πραγματοποιήσεις πραξικοπήματα προκειμένου να φέρεις στην εξουσία δικτάτορες σε μέρη όπου εξορύσσονται τα τοξικά σου προϊόντα. Έχεις ακόμη αυτοανακηρυχτεί πρόωρα ως Αυτοκράτορας του Άρη, ένα μέρος όπου θα στείλεις τους ανθρώπους να πεθάνουν.

Οι θαυμαστές σου παραβλέπουν αυτά τα ζητήματα επειδή εστιάζουν στο πιθανό καλό που μπορούν να φέρουν τα έργα σου στον κόσμο, αλλά δεν είσαι μόνος σου στην αγορά και ο ανταγωνισμός σου αυξάνεται έντονα μέρα με την ημέρα. Υπάρχουν πολλές άλλες εταιρείες που ασχολούνται με την εξερεύνηση του διαστήματος και τα ηλεκτρικά οχήματα. Είσαι απλά ο μοναδικός διευθύνων σύμβουλος που έχει κερδίσει μια λατρεία ακολούθων μέσω κραξίματος και τρολάροντας τον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι μαθαίνουν τώρα ότι η συντριπτική πλειονότητα των εσόδων της Tesla δεν προέρχεται από την πώληση αυτοκινήτων, προέρχεται από κρατικές επιδοτήσεις, από την πώληση πιστώσεων φόρου άνθρακα για την καινοτομία σου με καθαρή ενέργεια.

Αυτό δεν είναι τεχνικά δική σου καινοτομία, επειδή δεν είσαι ο ιδρυτής της Tesla, απλώς αγόρασες την εταιρεία από δύο άτομα πολύ πιο έξυπνα από εσένα, τον Martin Eberhard και τον Marc Tarpenning.

Η Tesla έχει επίσης κερδίσει περισσότερα χρήματα έχοντας στην κατοχή της Bitcoin για μερικούς μήνες από ό, τι θα κέρδιζε σε χρόνια με πωλήσεις αυτοκινήτων. Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι αυτά τα Bitcoin αγοράστηκαν με χρήματα από αυτές τις κρατικές επιδοτήσεις. Τώρα θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως αναγκάστηκες να αποκηρύξεις την εμπλοκή της εταιρείας σου με το Bitcoin για να διατηρήσεις τη ροή των πράσινων χρημάτων της κυβέρνησης στα ταμεία της Tesla.

Το επιχείρημα χρήσης ενέργειας σχετικά με την εξόρυξη είναι μια πολύ λεπτή συζήτηση που απαιτεί μια αρκετά περίπλοκη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των ηλεκτρικών δικτύων και του τρόπου με τον οποίο η περίσσεια ενέργεια σπαταλάται από εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και τη ζητούν εκείνοι που εξορύσουν κρυπτονομίσματα.

Πρόκειται για μια συζήτηση που είχες για περισσότερο από ένα χρόνο και αυτό το γνωρίζαμε καλά, αλλά μόλις απειλήθηκε η κύρια πηγή εσόδων σου, προσποιήθηκες ότι δεν είχες ιδέα, σε μια προσπάθεια να παίξεις σε διπλό ταμπλό. Στη συνέχεια, η κίνησή σου να δημιουργήσεις ένα συμβούλιο με Bitcoin miners θεωρήθηκε σωστά ως μια προσπάθεια να κεντρικοποιηθεί η βιομηχανία και να τη θέσεις υπό τον έλεγχό σου.

Διαβάζοντας από τα σχόλια στις αναρτήσεις σου στο Twitter, φαίνεται ότι τα παιχνίδια που έχεις παίξει με τις αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν καταστρέψει ζωές. Εκατομμύρια μικροεπενδυτές βασίζονταν πραγματικά στα κέρδη τους για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Αυτό είναι κάτι που δε θα καταλάβεις ποτέ γιατί γεννήθηκες στον κλεμμένο πλούτο ενός ορυχείου σμαραγδιών στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και δεν έχεις ιδέα πώς είναι ο αγώνας για τους περισσότερους εργαζόμενους στον κόσμο.

Φυσικά, ανέλαβαν τον ρίσκο όταν επένδυσαν και όλοι γνωρίζουν πως πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα, αλλά τα Tweets σου αυτή την εβδομάδα δείχνουν μια σαφή περιφρόνηση για τον μέσο εργαζόμενο.

Καθώς σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι βλέπουν τα όνειρα τους να ρευστοποιούνται εξαιτίας των νευρικών ξεσπασμάτων σου, εσύ συνεχίζεις να τους κοροϊδεύεις με memes από μια από τις επαύλεις σου αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Ίσως νομίζεις ότι είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο, αλλά τώρα έχει βρει τον δάσκαλό σου.

Είμαστε οι Anonymous! Είμαστε Λεγεώνα! Να μας περιμένεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...