Η Mercedes πουλά 25 αντιπροσωπείες της στην Ευρώπη αξίας 1 δισ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes-Benz έχει βγάλει προς πώληση 25 αντιπροσωπείες και συνεργεία στην Ευρώπη, κυρίως στο Βέλγιο, τη Βρετανία και την Ισπανία, προκειμένου να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ, αλλά και να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη.

Η γερμανική εταιρία προτίθεται να πουλήσει τις εγκαταστάσεις αυτές είτε σε ανεξάρτητους εμπόρους, είτε σε επενδυτές, με την κάθε εγκατάσταση να κοστίζει περίπου 30-40 εκατ. ευρώ.

Η Mercedes ζητά εγγυήσεις προκειμένου να διασφαλίσει πως οι νέοι ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων θα διατηρήσουν το προσωπικό, το οποίο στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ανέρχεται σε 2.800 άτομα.

Με την πώληση των αντιπροσωπείες και των συνεργείων, η Mercedes εκτός του ότι θα μειώσει τα λειτουργικά της κόστη και θα προσθέσει “ζεστό” χρήμα στα ταμεία της, δεν θα χρειάζεται πλέον να σπαταλά χρήματα για την συντήρησή τους, αλλά και θα αφαιρέσει τους εργαζομένους τους από το προσωπικό της.

Διάβασε επίσης

CEO Mercedes: H εταιρία θα γίνει μικρότερη τα επόμενα 5 χρόνια

ΠηγήHandelsblatt

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...