Η πρώτη teaser του Polestar 3, ένα ηλεκτρικό coupe SUV επιδόσεων

Σχετικά άρθρα

Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της Polestar, είχαν γίνει γνωστά τα μοντέλα που θα φέρουν το λογότυπο της εταιρίας, που ανήκει στην Geely, μέσω της Volvo. Έτσι, μετά το Polestar 1 και το Polestar 2, η εταιρία θα κυκλοφορήσει το Polestar 3, το οποίο θα είναι ένα crossover, και σήμερα βλέπουμε την πρώτη teaser φωτογραφία του.

Αυτή δεν αποκαλύπτει πολλά για τον σχεδιασμό του, παρά μόνο ότι φαίνεται να διαθέτει έντονες ακμές και έντονη κλίση στο τελείωμα της οροφής, που καταλήξει σε μια αεροτομή. Ακόμα, διακρίνονται πολύ μεγάλοι θόλοι και τροχοί, ενώ πιθανότατα διαθέτει ένα τρίθυρο αμάξωμα. Με τον coupe σχεδιασμό του, η Polestar θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, καθώς το Polestar 3 θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, κάτι που δικαιολογεί τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Σχεδιαστικά, θα έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και θα φέρει στοιχεία από το Polestar Precept, που θα το κάνουν να έχει επιβλητική αλλά ταυτόχρονα διακριτική παρουσία, με την εταιρία να τονίζει ότι έχει δώσει έμφαση στην αεροδυναμική του.

Θα κατασκευάζεται πάνω στην SPA II πλατφόρμα της Volvo και θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας που κατασκευάζονται μόνο στην Κίνα, το Polestar 3 θα συναρμολογείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Volvo στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, εκεί όπου παράγεται το S60 από τον Αύγουστο του 2018.

Στο ίδιο εργοστάσιο θα παράγεται και η νέα γενιά του XC90, με την κυκλοφορία του Polestar 3 να έχει οριστεί για το 2022.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...

Η BMW teasάρει το Vision Neue Klasse X Concept

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του Vision Neue Klasse X Concept, ενός νέου πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η...

Η Kia teasάρει το νέο K4, αντικαθιστά το Forte

H Kia έδωσε σήμερα τρεις teaser φωτογραφίες της νέας γενιάς του K4, που προσφέρουν μια ιδέα για το σχεδιασμό του μεσαίου κορεάτικου sedan. Αυτό...
Autoblog.gr