Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης της Polestar, είχαν γίνει γνωστά τα μοντέλα που θα φέρουν το λογότυπο της εταιρίας, που ανήκει στην Geely, μέσω της Volvo. Έτσι, μετά το Polestar 1 και το Polestar 2, η εταιρία θα κυκλοφορήσει το Polestar 3, το οποίο θα είναι ένα crossover, και σήμερα βλέπουμε την πρώτη teaser φωτογραφία του.

Αυτή δεν αποκαλύπτει πολλά για τον σχεδιασμό του, παρά μόνο ότι φαίνεται να διαθέτει έντονες ακμές και έντονη κλίση στο τελείωμα της οροφής, που καταλήξει σε μια αεροτομή. Ακόμα, διακρίνονται πολύ μεγάλοι θόλοι και τροχοί, ενώ πιθανότατα διαθέτει ένα τρίθυρο αμάξωμα. Με τον coupe σχεδιασμό του, η Polestar θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, καθώς το Polestar 3 θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, κάτι που δικαιολογεί τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Σχεδιαστικά, θα έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και θα φέρει στοιχεία από το Polestar Precept, που θα το κάνουν να έχει επιβλητική αλλά ταυτόχρονα διακριτική παρουσία, με την εταιρία να τονίζει ότι έχει δώσει έμφαση στην αεροδυναμική του.

Θα κατασκευάζεται πάνω στην SPA II πλατφόρμα της Volvo και θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας που κατασκευάζονται μόνο στην Κίνα, το Polestar 3 θα συναρμολογείται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Volvo στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, εκεί όπου παράγεται το S60 από τον Αύγουστο του 2018.

Στο ίδιο εργοστάσιο θα παράγεται και η νέα γενιά του XC90, με την κυκλοφορία του Polestar 3 να έχει οριστεί για το 2022.