Ηχητικός οργασμός από πολλά Lexus LFA

Σχετικά άρθρα

Όλο και λιγότεροι είναι οι V10 ατμοσφαιρικοί κινητήρες στα αυτοκίνητα παραγωγής. Βλέπεις οι ρύποι που εκπέμπουν έχουν πέσει “θύμα” των νόμων για την κλιματική αλλαγή, ενώ αδιαμφισβήτητα ζούμε στην εποχή που το turbo κυριαρχεί. Σίγουρα, κυκλοφορούν ακόμα και σήμερα μερικά supercars με V10 κινητήρα, και το Lexus LFA είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά “διαμάντια” που βγήκαν ποτέ στην παραγωγή.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Lexus LFA έσβησε τα 10 του κεράκια, καθώς η παραγωγή του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 στο εργοστάσιο της Toyota στο Motomachi της Ιαπωνίας (εκεί που παράγεται σήμερα το GR Yaris), και τον Δεκέμβριο του 2012 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το τελευταίο supercar της εταιρίας. Στο παραπάνω video έχεις την ευκαιρία να θυμηθείς ένα από τους λόγους για τους οποίους το LFA έχει μείνει στην ιστορία στην αυτοκίνησης και αυτός δεν είναι άλλος από τον ήχο του, δια χειρός Yamaha, ενώ θα δεις και ένα από τα δύο LFA Roadster, που βγήκε ποτέ στην παραγωγή.

Να θυμίσω, μηχανικά, το LFA φορά τον V10 κινητήρα, 4,8 λίτρων κινητήρα, με τη δύναμη να φτάνει τα 560 άλογα, στις 8.700 σ.α.λ., και 480 Nm ροπής, στις 6.800 σ.α.λ. Η κίνηση περνά στον πίσω άξονα μέσα από ένα 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το απόβαρο είναι 1.480 κιλά. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα διαμορφώνεται στα 325 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...