Ο αντικαταστάτης της Lamborghini Aventador θα έχει έναν νέο V12 κινητήρα

Σχετικά άρθρα

H Aventador Ultimae είναι το τελευταίο μη υβριδικό/ηλεκτρικό V12 μοντέλο δρόμου της Lamborghini, μιας και ο διάδοχος της Aventador, του οποίου το όνομα ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, θα παίρνει κίνηση από έναν υβριδικό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και CEO της Lamborghini, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως τα 780 άλογα της Aventador Ultimae είναι η μέγιστη απόδοση που μπορούσε να πάρει η Lamborghini από τον ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα.

Ο Winkelmann είπε πως το υβριδικό σύστημα του V12 κινητήρα του αυτοκινήτου που θα αντικαταστήσει την Aventador δεν θα σχετίζεται με την τεχνολογία που χρησιμοποίησε η Lamborghini στην Sian. Όπως τόνισε:

Η τεχνολογία είναι διαφορετική, είναι ένας εντελώς νέος κινητήρας, ένα εντελώς νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, μια νέα μπαταρία, τα πάντα είναι εντελώς νέα. Δεν θα υπάρχει τίποτα κοινό από την Sian ή από την Aventador, στην επόμενη ναυαρχίδα μας.

Η Lamborghini αναγκάστηκε να στραφεί στην υβριδική τεχνολογία λόγω των αυστηρότερων κανονισμών ρύπων, με το νέο μοντέλο να εξακολουθεί να κάνει εκτενή χρήση carbon, να είναι τετρακίνητο, να έχει σύστημα τετραδιεύθυνσης και να διαθέτει ενεργή αεροδυναμική.

Διάβασε ακόμη

Επίσημο: Υβριδικά όλα τα μοντέλα της Lamborghini έως το 2024, το ηλεκτρικό της μετά το 2025

ΠηγήAutoblog

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...