Η Mazda αναβάλλει την επιστροφή του περιστροφικού κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Οκτώβριο η Mazda είχε ανακοινώσει την επιστροφή του περιστροφικού της κινητήρα στο MX-30, ως range extender. Το μοντέλο ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, αλλά σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Mazda, Masahiro Sakata, είναι αβέβαιο πλέον το πότε ο περιστροφικός κινητήρας θα επιστρέψει στην αγορά ως range extender.

Ωστόσο, αναφορές από την Ιαπωνία θέλουν την Mazda να μην αναμένεται να βγάζει στην αγορά τον περιστροφικό κινητήρα ως range extender, μιας και η χρήση του θα απαιτούσε την τοποθέτηση μεγαλύτερης μπαταρίας, που θα καθιστούσε το αυτοκίνητο πολύ ακριβό.

Ο περιστροφικός κινητήρας παραμένει μέρος της στρατηγικής ηλεκτροδότησης της Mazda ως γεννήτρια, με την εταιρία να θέλει να χρησιμοποιεί τους περιστροφικούς κινητήρες ως range extender μέχρι να αυξηθούν οι υποδομές φόρτισης αλλά και να γίνει ευρεία εφαρμογή των καυσίμων υδρογόνου.

ΠηγήResponse.jp

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...