Ο βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, Michael Taylor και ο γιος του Peter συνελήφθησαν τον Μάιο του 2020 στις Η.Π.Α., καθώς βοήθησαν τον Carlos Ghosn στην κινηματογραφική διαφυγή το τον Δεκέμβριο του 2019 από την Ιαπωνία, μέσα σε ένα κουτί το οποίο είναι ειδικό για την μεταφορά ηχητικού εξοπλισμού.

Δεδομένου ότι αυτό το κουτί ήταν πολύ μεγάλο για να περάσει από το μηχάνημα των ακτίνων Χ, ο Ghosn κατάφερε τελικά να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη μέσω αεροπλάνου και από εκεί να επιστρέψει στη Βηρυτό.

1Διάβασε ακόμα

Carlos Ghosn: Έτσι κατάφερα να διαφύγω από την Ιαπωνία, κρυμμένος σε ένα κουτί

Οι Taylors εκδόθηκαν στην Ιαπωνία στις αρχές του περασμένου μήνα, και δήλωσαν ένοχοι. Σήμερα, σε δικαστήριο του Τόκιο εξέφρασαν τη λύπη τους που βοήθησαν τον πρώην πρόεδρο της Nissan να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, με τον Ghosn να αντιμετωπίζει δίκη για φερόμενα οικονομικά εγκλήματα.

Επιπλέον, το δικαστήριο του Τόκιο ανακοίνωσε τις ποινές για τους δύο εμπλεκόμενους, ορίζοντας την ποινή της φυλάκισης για δύο χρόνια στον Michael Taylor και σε 20 μήνες στον γιο του, Peter Taylor.

2Διάβασε επίσης

Μέσα σε αυτό το κουτί διέφυγε ο Carlos Ghosn από την Ιαπωνία

Οι Taylors έλαβαν 1,3 εκατομμύρια δολάρια για τις υπηρεσίες τους και άλλα 500.000 δολάρια για νομικές αμοιβές. Ο πρεσβύτερος Taylor είπε ότι μια ξαδέρφη του Ghosn, που είναι η αδερφή του συζύγου του και η νονά του Peter Taylor, τον βοήθησαν να τον πείσουν να αναλάβει τη δουλειά.