Ο βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, Michael Taylor και ο γιος του Peter συνελήφθησαν τον Μάιο του 2020 στις Η.Π.Α., καθώς βοήθησαν τον Carlos Ghosn στην κινηματογραφική διαφυγή του τον Δεκέμβριο του 2019 από την Ιαπωνία, μέσα στο κουτί που βλέπεις στην παρακάτω φωτογραφία, το οποίο είναι ειδικό για την μεταφορά ηχητικού εξοπλισμού.

Οι Taylors εκδόθηκαν στην Ιαπωνία στις αρχές του τρέχοντα μήνα, και δήλωσαν ένοχοι. Σήμερα, σε δικαστήριο του Τόκιο εξέφρασε τη λύπη τους που βοήθησαν τον πρώην πρόεδρο της Nissan να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, με τον Ghosn να αντιμετωπίζει δίκη για φερόμενα οικονομικά εγκλήματα.

Περιτριγυρισμένοι από φρουρούς, οι δύο άνδρες, που μπήκαν στο δικαστήριο με χειροπέδες, υποκλίθηκαν βαθιά στους τρεις δικαστές, που θα αποφασίσουν την ποινή τους, και ζήτησαν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δουν τις οικογένειες τους., με τον πατέρα Taylor να δηλώνει:

Λυπάμαι βαθιά για τις ενέργειές μου και ζητώ ειλικρινά συγνώμη για την πρόκληση δυσκολιών στο δικαστικό σύστημα και στον ιαπωνικό λαό.

Στο ίδιο μήκος κύματος μεταμέλειας και ο γιος Taylor, ο οποίος πρόσθεσε:

Έχω περάσει περισσότερες από 400 μέρες στη φυλακή και είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη και λυπάμαι βαθιά για τις πράξεις μου.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι Taylors έλαβαν 1,3 εκατομμύρια δολάρια για τις υπηρεσίες τους και άλλα 500.000 δολάρια για νομικές αμοιβές. Ο πρεσβύτερος Taylor είπε ότι μια ξαδέρφη του Ghosn, που είναι η αδερφή του συζύγου του και η νονά του Peter Taylor, τον βοήθησαν να τον πείσουν να αναλάβει τη δουλειά.

Πρόσθεσε ότι ένιωθε συμπάθεια για τον Ghosn και τη σύζυγό του Carole, αφού του είπαν ότι ο Ghosn θα μπορούσε να κρατηθεί στην Ιαπωνία για έως και 15 χρόνια. Τέλος, οι Taylors δήλωσαν ότι τους είπαν ότι το να αποφύγεις την εμφάνιση σου στο δικαστήριο στην Ιαπωνία δεν ήταν έγκλημα.

Ο Carlos Ghosn ήταν 65 χρονών όταν απέδρασε από την Ιαπωνία, και σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδίκτυο έχει ύψος 1.70 μ. και βάρος στα 67 κιλά.