Εκδόθηκαν στην Ιαπωνία από τις ΗΠΑ όπου είχαν συλληφθεί τον περασμένο Μάιο, ο Michael Taylor και ο γιος του Peter Taylor λόγω της συμμετοχής τους στην απόδραση του Carlos Ghosn από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στα τέλη του 2019.

Δεν αναμένεται να ασκηθεί άμεσα δίωξη σε βάρος των Taylors, αλλά οι δύο άνδρες πιθανόν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

Οι δικηγόροι τους έδωσαν μάχη επί μήνες για να αποτρέψουν την έκδοσή τους στην Ιαπωνία, κατηγορούμενοι ότι βοήθησαν τον Ghosn να δραπετεύσει από τη χώρα κρυμμένος σε μία θήκη μουσικού οργάνου. Υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε βάρος κάποιου που βοήθησε ένα πρόσωπο να μην εμφανιστεί στη δίκη του ενώ είχε αφεθεί ελεύθερο με εγγύηση και πως εάν οι αρχές επέτρεπαν την έκδοσή τους, οι δύο άνδρες θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με την προοπτική ανελέητων και δύσκολων ανακρίσεων.

Βάσει της ιαπωνικής νομοθεσίας, οι ύποπτοι μπορεί να παραμείνουν υπό κράτηση για έως 20 ημέρες πριν τους απαγγελθούν κατηγορίες ή αφεθούν ελεύθεροι, και δεν επιτρέπεται να έχουν τους δικηγόρους τους παρόντες κατά την ανάκριση από τους εισαγγελείς. Μόλις τους απαγγελθούν κατηγορίες, συχνά τα δικαστήρια αρνούνται να τους αφήσουν ελεύθερους με την καταβολή χρηματικής εγγύησης.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι Taylors έλαβαν από την οικογένεια του Ghosn 1,3 εκατ. δολάρια για τις υπηρεσίες τους.