Οι αρχές των ΗΠΑ συνέλαβαν δύο άτομα που κατηγορούνται ότι βοήθησαν τον Carlos Ghosn να διαφύγει τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ιαπωνία. Πρόκειται για τον 59χρονο Michael Taylor, πρώην “πρασινοσκούφη” και ειδικός στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας, και τον 27χρονο γιο του Peter Taylor, οι οποίοι καταζητούνται από τις ιαπωνικές αρχές.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται στη Μασαχουσέτη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοσής τους στην Ιαπωνία. Οι αμερικανικές διωκτικές αρχές θα επιδιώξουν την φυλάκιση των δύο συλληφθέντων καθώς τους θεωρούν ύποπτους φυγής.

1

Η απόδραση του Ghosn τον Δεκέμβριο του 2019, υπήρξε κινηματογραφική, με τον Ghosn να κατηγορεί τους εισαγγελείς της Ιαπωνίας και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης της χώρας, υποστηρίζοντας την αθωότητά του αλλά και την απόφασή του να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, καθώς όπως δήλωσε δεν μπορούσε να έχει μια δίκαιη δίκη εκεί.

Η Ιαπωνία απάντησε εκδίδοντας εντάλματα σύλληψης τόσο για τον Ghosn όσο και για άλλα άτομα που θεωρούνται ύποπτοι για συνέργεια βοηθώντας τον να αποδράσει. Οι Taylor και άλλος ένας άντρας, ο George-Antoine Zayek, φέρονται να βοήθησαν τον Ghosn να φτάσει σε ένα ξενοδοχείο στο Τόκιο, και στη συνέχεια στο αεροδρόμιο, χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους για να αποτρέψουν τον εντοπισμό του, είχαν δηλώσει τον Ιανουάριο οι εισαγγελείς της Ιαπωνίας.