Το πρόγραμμα “La Maison Pur Sang” της Bugatti επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των μοντέλων όλων των ηλικιών από την περίφημη ιστορία της γαλλικής μάρκας και λειτουργεί αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της Bugatti στο Molsheim. Το πρόγραμμα προσφέρει επίσης στους πελάτες και στους συλλέκτες ένα εντατικό φάσμα επιλογών αποκατάστασης και αναδιάρθρωσης του spec των αυτοκινήτων της.

Το πρώτο project που ανέλαβε το “La Maison Pur Sang” ήταν η ανακατασκευή μια εξαιρετικής σπορ έκδοσης από την πιο πρόσφατη ιστορία της Bugatti, την Veyron 16.4 Grand Sport. Πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο του αυτοκινήτου, που έκανε το ντεμπούτο του το 2008 στο Pebble Beach, και ανέβασε την εμπειρία της οδήγησης ενός πολυτελούς και ανοιχτού αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης σε μια εντελώς νέα διάσταση.

Το πρωτότυπο είναι βαμμένο σε μεταλλικό λευκό/ασημί χρώμα που συνδυάζεται με καφέ δερμάτινο εσωτερικό. Ως αυτοκίνητο επίδειξης, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και δεν πήρε ποτέ πινακίδες κυκλοφορίας, με την εταιρία να το ονομάζει “Grand Sport 2.1.”.

Το 2020, η Bugatti αγόρασε τη Veyron 16.4 Grand Sport 2.1 και την πήγε “σπίτι της”, στο Molsheim, όπου έγινε το πρώτο μοντέλο που υποβλήθηκε σε ανακατασκευή από το πρόγραμμα “La Maison Pur Sang”. Η αυθεντικότητα του αυτοκινήτου επιβεβαιώθηκε όχι μόνο μέσω της επιθεώρησης του αριθμού αναγνώρισης οχήματος (VIN), αλλά και επιβεβαιώνοντας την ορθότητα των αριθμών αναγνώρισης που σφραγίζονται στα βασικά στοιχεία.