Η Tesla ανακοίνωσε επίσημα πως η παραγωγή του Cybertruck θα ξεκινήσει εντός του 2022 και όχι στα τέλη του 2021 όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα. Η παραγωγή του θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της Tesla στο Ώστιν του Τέξας, εκεί όπου θα κατασκευάζεται και το Model Y, με τον Lars Moravy, αντιπρόεδρο τεχνολογίας οχημάτων της Tesla να αναφέρει:

Επί του παρόντος το Cybertruck βρίσκεται στο στάδιο Άλφα καθώς έχει ολοκληρωθεί η βασική μηχανική της αρχιτεκτονικής του.

Μεταφέρουμε μεγάλο μέρος της δομικής συσκευασίας και τα μεγάλα σχέδια χύτευσης του Model Y στα νέα εργοστάσια μας στο Βερολίνο και στο Ώστιν. Προφανώς, αυτά έχουν προτεραιότητα έναντι του Cybertruck, αλλά αργότερα μέσα στο έτος θα προχωρήσουμε στη φάση Beta του Cybertruck και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε την παραγωγή του στο Τέξας, αφού αρχικά ξεκινήσει η παραγωγή του Model Y.

1Διάβασε ακόμη

Οι παραγγελίες του Tesla Cybertruck ξεπέρασαν τα 1,26 εκατομμύρια

Ο Elon Musk, υποβάθμισε επίσης τη δυνατότητα της έναρξης της παραγωγής του Cybertruck φέτος λέγοντας:

Για να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των Cybertruck και Semi πρέπει να λύσουμε την έλλειψη τσιπ και την έλλειψη μπαταριών σε συνεργασία με τους προμηθευτές μας.

Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κατασκευάσουμε έναν μικρό αριθμό Cybertruck, αλλά η επίδραση στο κόστος είναι τρελή και το καθένα θα κόστιζε 1 εκατ. δολάρια ή ακόμη περισσότερο.