Lotus Evija στα χρώματα του μονοθέσιου του Senna

Σχετικά άρθρα

Η Lotus ετοίμασε μια Evija για το φετινό Pebble Beach, η οποία φέρει ένα livery εμπνευσμένη από μονοθέσιο του Ayrton Senna. Πιο συγκεκριμένα, το μοτίβο διαθέτει φωτεινό κίτρινο χρώμα με μπλε αποχρώσεις, με τον συνδυασμό των χρωμάτων να αντλεί έμπνευση από την Lotus Type 99T του 1987, το μονοθέσιο με το οποίο Ayrton Senna κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix του Ντιτρόιτ εκείνη τη χρονιά.

Η τελευταία νίκη του Senna με τη Lotus ήρθε με την 99T, το οποίο ήταν το πρώτο μονοθέσιο της Lotus F1 με κινητήρα της Honda, τον RA166-E V6 turbo, που απέδιδε 800 ίππους. O Βραζιλιάνος τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών του 1987, πίσω από τον Nigel Mansell και τον πρωταθλητή Nelson Piquet, οι οποίοι οδηγούσαν και οι δύο για τη Williams.

Το μονοθέσιο της Lotus ήταν εξοπλισμένο με ενεργή ανάρτηση, ελεγχόμενη από υπολογιστή, για να προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στις πίστες με ανωμαλίες και στις τεχνικά απαιτητικές διαδρομές των αγώνων δρόμων, ενώ το βάρος του ήταν μόλις 538 κιλά.

Εκτός από την παραπάνω Evija, η Lotus θα έχει στο περίπτερο της και την νέα Emira, η οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...