Ατυχήματα των Tesla και BMW απέτρεψαν στη νέα Corvette Z06 να κάνει προσπάθεια για ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Η Chevrolet βρίσκεται τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες στην πίστα του Nurburgring για να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης της νέας Corvette Z06, και όχι μόνο. Χθες, όμως, η κακή τύχη της Corvette χτύπησε για άλλη μια φορά, καθώς δύο σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών των αυτοκινήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας (industry pool) ώθησαν και τα τρία αυτοκίνητα δοκιμών της C8 Z06 να σταματήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη ενός ταχύτερου χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, ένα μουλάρι δοκιμών της BMW M8 είχε ένα σφοδρό ατύχημα στον γρήγορο τμήμα του Kesselchen της πίστας και τούμπαρε τουλάχιστον μία φορά, καταστρέφοντας ένα μεγάλο τμήμα των προστατευτικών μπαρών. Εκτός αυτού, και μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μετά στην πίστα, ένα Tesla Model S Plaid είχε επαφή με τις μπαριέρες ασφαλείας, στον τμήμα Klostertal της. Το ευτυχές είναι ότι και οι οι δύο οδηγοί είναι σε καλή κατάσταση, παρά τη σοβαρότητα των ατυχημάτων τους στο Nordschleife.

Τα ατυχήματα δεν θα μπορούσαν να έρθουν σε χειρότερη στιγμή για την GM, η οποία δοκιμάζει τα νέα πρωτότυπα της Corvette Z06 στο Nordschleife, και αυτό το μήνα υπάρχουν διαθέσιμες μόνο δύο εβδομάδες δοκιμών για τους κατασκευαστές, με την αναμενόμενη αυριανή βροχή να ακυρώνει -κατά πάσα πιθανότητα- την τελευταία ημέρα των δοκιμών. Τα ατυχήματα στο Kesselchen και το Klostertal απαιτούσαν άμεση επισκευή των προστατευτικών μπαρών, καθώς και εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι από τα σχεδόν δέκα αυτοκίνητα που παρατάχθηκαν για έναν γρήγορο γύρο στην άδεια πίστα κατά τη διάρκεια της 2ωρης συνεδρίας, μόνο η McLaren 765LT και η Cadillac CT5-V να κάνουν έναν γύρο, αλλά κανένα από τα δύο δεν έπιασε ρυθμό για ρεκόρ γύρου στην πίστα.

ΠηγήRoadandtrack

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το καλοκαίρι η παρουσίαση της Chevrolet Corvette ZR1

Η Chevrolet έκανε γνωστό πως μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Corvette ZR1. Το αυτοκίνητο φορά τον V8 5,5-λίτρων twin-turbo flat-plane...