Ηνωμένο Βασίλειο: Η παραγωγή αυτοκινήτων υποχώρησε στο χειρότερο επίπεδο από το 1965

Σχετικά άρθρα

Η παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε στα επίπεδα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν να δουν από το 1965, καθώς οι ελλείψεις σε τσιπ και προσωπικού που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στον κλάδο.

Σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων (SMMT), τα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών τον Ιούλιο κατασκεύασαν 53.438 αυτοκίνητα, καταγράφοντας πτώση 37,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020.

Η συνολική παραγωγή αυτοκινήτων στη χώρα είναι μέχρι στιγμής 20% υψηλότερη από ό,τι το 2020, στις 552.361 οχήματα. Παραμένει πάντως χαμηλότερη κατά 28,7% σε σύγκριση με το επίπεδο πριν την πανδημία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...