Η Lotus έδωσε σήμερα teasers φωτογραφίες από 4 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει έως το 2026. Τα μοντέλα αποτελούν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας, της Vision80, η οποία σκιαγραφεί τη μετατροπή της Lotus σε μια εταιρία αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2028, όταν η εταιρία θα γίνει 80 ετών.

Το SUV θα παρουσιαστεί πρώτα, αφού έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο το 2022 και θα βασίζεται στην Premium πλατφόρμα της εταιρίας, μια από τις 4 που ανακοίνωσε η Lotus τον περασμένο Απρίλιο.

Το SUV που θα τοποθετηθεί απέναντι από την Porsche Macan, θα είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και θα προσφέρεται με μπαταρίες από 92 έως 120 kWh, με το σύστημα φόρτισης να υποστηρίζει 800V.

Το 2023 θα δούμε ένα ηλεκτρικό τετράθυρο coupe μοντέλο, ενώ το 2024 θα κυκλοφορήσει και ένα μεγαλύτερο SUV, στο μέγεθος της Porsche Cayenne, που θα κατασκευαστεί και αυτό στην Premium πλατφόρμα. Ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2026.

Η Lotus παράλληλα ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Γουχάν της Κίνας, ενώ εκεί θα δημιουργήσει και τα νέα της κεντρικά γραφεία, που τα έχει ονομάσει Lotus Technology.

Στις εγκαταστάσεις θα υπάρχει και μια “έξυπνη” πίστα δοκιμών για αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με αυτόνομη τεχνολογία. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την λειτουργία εντός του έτους και θα μπορεί να κατασκευάζει έως και 15.000 αυτοκίνητα ετησίως. ενώ τα νέα κεντρικά γραφεία θα είναι έτοιμα το 2024.

Οι άνθρωποι της Lotus στο Hethel της Αγγλίας θα εξακολουθήσουν να είναι υπεύθυνοι για την κατασκευή σπορ αυτοκινήτων μικρής παραγωγής, όπως τα Evija και Emira.