Η Tesla ξεκίνησε την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής μπαταριών στην Καλιφόρνια

Σχετικά άρθρα

Η Tesla έθεσε τα θεμέλια για ένα νέο εργοστάσιο, το οποίο το ονομάζει “Megafactory”, και βαφτίστηκε έτσι επειδή θα παράγει τις μπαταρίες μεγάλης κλίμακας Megapack της εταιρείας.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στη μικρή πόλη Lathrop της βόρειας Καλιφόρνιας, και είναι κοντά στο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla στο Fremont. Στο Lathrop υπάρχει επίσης το κέντρο διανομής της Tesla, με έκταση 80.825 τ.μ.

Τα Megapacks, καθώς και τα άλλα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας της Tesla, κατασκευάζονταν στο “Gigafactory” της Tesla, που βρίσκεται στο Sparks της Νεβάδα. Η νέα εγκατάσταση είναι η πρώτη αφιερωμένη στα Megapacks, αλλά δεν είναι σαφές εάν η παραγωγή των άλλων προϊόντων αποθήκευσης της Tesla -όπως τα Powerwall και τα Powerpack- θα μεταφερθούν στο νέο εργοστάσιο.

Το νέο εργοστάσιο είναι ένα θετικό σήμα για το αυξανόμενο τμήμα ενέργειας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε αντίθεση με το Powerwall, το οποίο είναι προϊόν οικιακής μπαταρίας, το Megapack προορίζεται για αποθήκευση ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα, όπως επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, που κατασκευάζουν ηλιακά και αιολικά πάρκα και τα συνδυάζουν ολοένα και περισσότερο με μεγάλες μπαταρίες για να αποθηκεύουν την περίσσεια ενέργεια για να προμηθεύουν αργότερα το δίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk επιβεβαίωσε ότι υπήρχε σημαντικά ανεκπλήρωτη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα αποθήκευσης, προσθέτοντας ότι το Megapack ουσιαστικά έχει κάνει sold-out για τον επόμενο χρόνο. Εκτίμησε επίσης ότι η ζήτηση για το Powerwall θα υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο μονάδες ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla μήνυσε την Tesla Power στην Ινδία

Μήνυση εναντίον της ινδικής εταιρείας κατασκευής μπαταριών Tesla Power κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Δελχί η Tesla, κατηγορώντας την για παραβίαση του εμπορικού του...

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Το Tesla Cybertruck αποκτά Off-Road Mode και κλείδωμα διαφορικών

Το Tesla Cybertruck κυκλοφόρησε πριν από περίπου πέντε μήνες, χωρίς να διαθέτει μερικά βασικά χαρακτηριστικά που θα περίμενες σε ένα σύγχρονο pickup. Αυτό θα...