Επτά μήνες μετά τα αποκαλυπτήρια του Aygo X prologue, ήτοι του concept της νέας γενιάς του μοντέλου, η Toyota επιβεβαιώνει σήμερα ότι το όνομα του επερχόμενου crossover του Α-segment θα είναι Aygo X. Με το “X” να προφέρεται “Cross”, το νέο μοντέλο σηματοδοτεί την προσθήκη του στην αυξανόμενη προσφορά προϊόντων crossover της ιαπωνικής εταιρίας Toyota και θα βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B.

Το νέο Aygo X θα είναι το τρίτο μοντέλο της Toyota που θα χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη πλατφόρμα, μετά τα Yaris και Yaris Cross, με την παραγωγή του Aygo X να γίνεται στο εργοστάσιο της στο Kolin της Τσεχίας. Το νέο μοντέλο θα διατηρήσει τις βασικές διαστάσεις του σημερινού μοντέλου, με την ιαπωνική εταιρία να αναμένει ότι η ετήσια παραγωγή των μοντέλων με βάση τη GA-B πλατφόρμα θα είναι πάνω από 500.000 μονάδες στην Ευρώπη.

Αυτός ο όγκος θα βοηθήσει να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση του βασικού στοιχείου προσβασιμότητας που απαιτούν οι πελάτες της κατηγορίας Α, με το νέο μοντέλο να εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Από το 2005, το Aygo ήταν το πιο προσιτό προϊόν της Toyota που εκτιμήθηκε από τους πελάτες λόγω του νεανικού και διασκεδαστικού χαρακτήρα του, με το Aygo X να διατηρεί την “X” υπογραφή, που εισήχθη με τη δεύτερη γενιά Aygo, το 2014.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου Aygo X έγινε στην Ευρώπη, στο κέντρο ανάπτυξης της Toyota Motor Europe, ώστε η εταιρία να ικανοποιήσει πλήρως τους Ευρωπαίους πελάτες. Ομοίως, οι δοκιμές και η παραγωγή του έγιναν στην Ευρώπη. Η ομάδα ανάπτυξης του Aygo X μελέτησε την τρέχουσα και τη μελλοντική ζωή σε αστικά και προαστιακά περιβάλλοντα στην Ευρώπη.

Το ολοκαίνουργιο Aygo X θα αποκαλυφθεί στις αρχές Νοεμβρίου.