Η Honda ανακοίνωσε σήμερα πως από το 2030 και μετά, θα προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά της Κίνας. Η ιαπωνική εταιρία θέλει από το 2040 και μετά να προσφέρει σε όλο τον κόσμο μονάχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, καταργώντας τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Από το 2025 και μετά η Honda θα λανσάρει στην αγορά μια νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων που θα βασίζονται στη νέα e:Architecture πλατφόρμα. Αρχικά τα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις αγορές της Βορείου Αμερικής και στη συνέχεια θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Στη Κίνα η Honda θα παρουσιάσει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, με το πρώτο, η έκδοση παραγωγής του SUV e:prototype να είναι το e:NS1, που παρουσιάστηκε σήμερα μαζί με το e:NP1 και θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2022.

Παράλληλα η Honda παρουσίασε σήμερα 3 πρωτότυπα, τα e:N SUV, e:N GT και E:N Coupe. Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Honda θα διαθέτουν το “e:N” στο όνομά τους που θα ακολουθεί από έναν αλφαριθμητικό συνδυασμό.

Η Honda θέλει το 40% των ετήσιων πωλήσεών της να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα -ηλεκτρικά (BEV) και υδρογόνου (FCEV)- με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 80% έως το 2035 και στο 100% έως το 2040.

Η Honda, από το 2024, θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια στη Κίνα (μαζί με τις κοινοπραξίες της GAC Honda και Dongfeng Honda) που θα παράγουν ηλεκτρικά μοντέλα που δεν θα πωλούνται μόνο στην τοπική αγορά, αφούτ προβλέπεται πως θα εξάγονται.