Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του Outlander, με την ιαπωνική εταιρία να ξεκινήσει από τα μέσα του καλοκαιριού το teasing της plug-in hybrid (PHEV) έκδοσης του μοντέλου.

Σήμερα, η Mitsubishi έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του Outlander PHEV, κάνοντας γνωστό ότι στις 28 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία του μοντέλου.

Αισθητικά, το Outlander PHEV δεν διαφέρει από τη βενζινοκίνητη έκδοση, εκτός από την επιπλέον θύρα για το βύσμα της φόρτισης στο πίσω δεξιά φτερό, καθώς και στα λογότυπα στις εμπρός πόρτες και στο κάλυμμα του χώρου αποσκευών. Η plug-in hybrid έκδοσης του Outlander θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία από τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ στις ΗΠΑ το δεύτερο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2022.

Η ιαπωνική εταιρία δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με την κυκλοφορία του νέου Outlander PHEV στην Ευρώπη, το οποίο χαίρει άκρας εκτίμησης, όντας το best selling plug-in υβριδικό SUV του 2020. Ωστόσο, το νέο Outlander PHEV θα διαθέτει ένα σύστημα νέας γενιάς, με βελτιωμένη απόδοση του κινητήρα και αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, σε σχέση με το τρέχον μοντέλο, που θα προσφέρουν στο μοντέλο καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία.

Με βάση τη νέα πλατφόρμα, η ενσωμάτωση των εξαρτημάτων και η βελτιστοποιημένη διάταξη επιτρέπουν στο νέο μοντέλο να φιλοξενεί έως επτά επιβάτες σε τρεις σειρές καθισμάτων, προσφέροντας ένα νέο επίπεδο άνεσης και χρησιμότητας. Το νέο Mitsubishi Outlander PHEV θα φέρει 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, σε αντίθεση με τη τωρινή γενιά που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα.