Σε κάτι λιγότερο από μια εβδομάδα η Mitsubishi θα αποκαλύψει τη νέα γενιά του Outlander, αλλά η υπάρχουσα γενιά στον τέλος του κύκλου ζωής απέσπασε μια ακόμα σημαντική διάκριση. Πιο συγκεκριμένα, η plug-in υβριδική έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των plug-in υβριδικών μοντέλων σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Jato Dynamics, όλο το 2020 πουλήθηκαν 26.673 αυτοκίνητα του Mitsubishi Outlander PHEV, καθιστώντας το ως το best-selling PHEV SUV της ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ παρέμεινε το δεύτερο best-seller σε όλες τις κατηγορίες, παρά τον τεράστιο αριθμό των μοντέλων που κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2020.

Με τον ανταγωνισμό να αυξάνεται και ταυτόχρονα να αυξάνεται η ζήτηση για τα PHEV σε όλη την Ευρώπη, η φήμη του μοντέλου της Mitsubishi για αξιοπιστία και αποδοτικότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην κατηγορία, που καθιερώθηκε από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του Outlander PHEV, το 2014.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Mitsubishi Motors στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι το 92% των ιδιοκτητών ενός PHEV μοντέλου φορτίζει τις μπαταρίες του πολλές φορές την εβδομάδα, κάνοντας το 72% των συνολικών μετακινήσεών τους και το 85% για την διαδρομή σχολείου-σπιτιού σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα PHEV επιταχύνουν επίσης μια αλλαγή στάσης για το μέλλον, με το 70% των κατόχων ενός PHEV να εξετάζουν πλέον την αγορά ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος για την επόμενη αγορά τους, σε σύγκριση του 27% των κατόχων ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.