Το προηγμένο εσωτερικό του Honda e

Σχετικά άρθρα

Με την τάση της εποχής να θέλει τα εσωτερικά των σύγχρονων αυτοκινήτων να διαθέτουν όσο μεγαλύτερες οθόνες γίνεται, η Honda εξοπλίζει το Honda e με 5 + 1 οθόνες που είναι τοποθετημένες εντός του οπτικού πεδίου του οδηγού και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό του Honda e χαρακτηρίζεται από την ποιότητα και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρίας και στην άνετη καμπίνα του θα βρεις σύγχρονα υλικά, που συνθέτουν ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον. Έχει χρησιμοποιηθεί συνθετικό ξύλο που διατρέχει όλο το πλάτος του ταμπλό και δημιουργεί ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον που αποπνέει μία αίσθηση πολυτέλειας σε εμφάνιση και υφή, με τις υφασμάτινες επενδύσεις να έχουν “παχιά” γέμιση και να δημιουργούν μία αίσθηση σαλονιού, ενώ στα υπόλοιπα σημεία υπάρχουν μαλακά πλαστικά.

Τη μεγαλύτερη επιφάνεια του ψηφιακού ταμπλό καταλαμβάνουν δύο οθόνες αφής 12,3” για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment) το οποίο βοηθά το αυτοκίνητο να εντάσσεται ομαλά στο σύγχρονο, αστικό lifestyle, μέσω προηγμένης και φιλικής προς τη χρήση τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός και οι επιβάτες, ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο κινείται, είναι σταθμευμένο ή φορτίζει, μπορούν να απολαμβάνουν εφάμιλλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ανέσεις χάρη στις ολοκληρωμένες, συνδεδεμένες υπηρεσίες, στις οποίες έχουν πρόσβαση μέσω των οθονών που καταλαμβάνουν όλο το ταμπλό.

Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις αγαπημένες τους εφαρμογές ή σε αυτές που χρησιμοποιούν συχνότερα, που διαμορφώνονται με τη βοήθεια έξι ψηφιακών προεπιλογών στο πλάι κάθε οθόνης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν “swipe” για περιήγηση σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές, ενώ το περιεχόμενο μπορεί να εναλλάσσεται εύκολα στις δύο οθόνες, για μεγαλύτερη ευχρηστία.

Oι αγαπημένες εφαρμογές ή λειτουργίες μπορούν επίσης να εναλλάσσονται εύκολα στις δύο οθόνες είτε μέσω flicking (γρήγορο swiping), είτε με την εναλλαγή των οθονών, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να μπορούν να επιλέγουν ανεξάρτητα και να βλέπουν διαφορετικές εφαρμογές στις δύο οθόνες.

Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο, ακόμη και όταν φορτίζεται, οι επιβάτες του μπορούν να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες “My Room” της οθόνης, ενώ μπορούν να παρακολουθούν βίντεο και να έχουν πρόσβαση στο Internet από τις δικές τους φορητές συσκευές (smartphones, tablets, laptops) μέσω του Wi-Fi hotspot, ακόμη και να δουν κάποια ταινία μέσω της θύρας HDMI που βρίσκεται στη κεντρική κονσόλα.

Στη βασική έκδοση το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου αποτελείται από έξι ηχεία, ισχύος 180-watt , ενώ στην έκδοση Advance συναντάμε ηχοσύστημα 376-watt, με εξωτερικό ενισχυτή, subwoofer 175-watt που βρίσκεται κάτω από το πίσω κάθισμα και κεντρικό ηχείο 45-watt ως ένα από τα οκτώ ηχεία για πιο βαθύ ήχο.

Το σύστημα infotainment υποστηρίζει, Bluetooth, Apple CarPlay και Android Auto και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελείται από οθόνη 8,8” που προβάλλει βασικές πληροφορίες του οχήματος, όπως η ισχύς και η κατάσταση φόρτισης, το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης και οι λεπτομέρειες των συστημάτων ασφαλείας.

Μια νέα τεχνολογία που φέρει το Honda e είναι το Honda Personal Assistant, ένας ψηφιακός βοηθός φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται λέγοντας “OK Honda” και κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί φυσικές συνομιλίες βασισμένες σε έξυπνες εντολές και κατανόηση βάσει περιεχομένου για πρόσβαση σε μία γκάμα online υπηρεσιών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr