Η μετοχή της Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά 1.000 δολάρια, φτάνοντας νωρίτερα σήμερα ακόμη και στα 1.045,02 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας του Elon Musk να ξεπερνά πλέον το 1 τρισ. δολάρια.

Αυτή την ώρα η μετοχή διαπραγματεύεται στα 1.023,73 δολάρια, με την χρηματιστηριακή αξία της Tesla να φτάνει τα 1,02 τρισ. δολάρια. Η Tesla έγινε η 5η εταιρία που βλέπει την κεφαλαιοποίηση της να ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια, μετά τις Apple, Microsoft, Alphabet και Amazon. Και το Facebook είχε δει την μετοχή του κάποια στιγμή να ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, αλλά πλέον αυτή έχει υποχωρήσει στα 926,55 δισ. ευρώ.

Η άνοδος της μετοχής οφείλεται στον απόηχο της είδησης ότι η Tesla δέχτηκε μια παραγγελία για 100.000 αυτοκίνητα από την Herz, όπως επίσης και στο γεγονός πως το Model 3 βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ρόλο έπαιξαν φυσικά και τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η εταιρία τη προηγούμενη εβδομάδα, όπου παρουσίασε κέρδη 1,62 δισ. δολαρίων.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης της μετοχής, ο Elon Musk είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα 252 δισ. δολάρια, διευρύνοντας την διαφορά του από τον Jeff Bezos (193 δισ. δολάρια), στη μάχη για τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.