Τις τελευταίες δύο ημέρες ο Elon Musk “έχασε” 50 δισ. δολάρια, καθώς η μετοχή της Tesla έκανε βουτιά και υποχώρησε από τα 1.230 δολάρια στα 1.060. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κεφαλαιοποίηση της Tesla από τα 1,22 τρισ. δολάρια στα 1,05 τρισ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είδε τις μετοχές της να καταποντίζονται μετά το ερώτημα που έθεσε το Σαββατοκύριακο στους ακολούθους του στο Twitter για το κατά πόσον θα πρέπει να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην εταιρεία, ενώ ακολούθησε η είδηση ότι ο αδελφός του, Kimbal, πούλησε μετοχές λίγο πριν τη δημοσκόπηση του Musk. Και το αποκορύφωμα ήταν η είδηση το πρωί της Τρίτης ότι ο επενδυτής Michael Burry εκτιμά πώς ο Musk μπορεί να θέλει να πουλήσει τις μετοχές του για να καλύψει τα προσωπικά του χρέη.

Ο Musk παραμένει με διαφορά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με την περιουσία του σήμερα να ανέρχεται στα 288 δισ. δολάρια, με τον Jeff Bezos της Amazon να τον ακολουθεί με 206 δισ. δολάρια. Στη τρίτη θέση συναντάμε τον Bernard Arnault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, με περιουσία 173 δισ. δολαρίων, στη τέταρτη τον Bill Gates με 138 δισ. δολάρια και στη πέμπτη τον Larry Page της Google με 132 δισ. δολάρια.

Μια θέση πίσω του, με περιουσία 127 δισ. δολαρίων βρίσκεται ο έτερος δημιουργός της Google, Sergey Brin, ενώ στην 7η θέση βρίσκεται ο Mark Zuckerberg με περιουσία 125 δισ. δολαρίων.