Στο πλαίσιο της διαδικτυακής παρουσίασης “Kia Sustainability Movement”, η κορεάτικη εταιρία έδωσε μια σειρά από επίσημα σκίτσα και ένα teaser video του EV9 Concept, πριν από το παγκόσμιο ντεμπούτο του που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Το concept θα εξελιχθεί σε ένα μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το EV6 και αναμένεται να έχει το μεγαλύτερο αποτύπωμα από οποιαδήποτε άλλο μοντέλο της Kia μέχρι σήμερα, καθώς θα έχει αντίστοιχες διαστάσεις με αυτές του Telluride. Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για ένα μεγάλο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, η έκδοση παραγωγής του να βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα.

Το EV9 Concept συνδυάζει τις παραδοσιακές αναλογίες ενός SUV με φουτουριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Τα έντονα σμιλεμένα φτερά δίνουν έμφαση στους τροχούς που είναι τοποθετημένοι στα άκρα του αυτοκινήτου, δημιουργώντας ένα τεράστιο μεταξόνιο, για τις τρεις σειρές των καθισμάτων. Τόσο οι εμπρός προβολείς όσο και τα πίσω φώτα είναι πολύ λεπτά χάρη στην τεχνολογία LED. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη πανοραμική ηλιοροφή και σχεδίαση πλωτής οροφής χάρη στις μαυρισμένες κολόνες.

Στο εσωτερικό, η Kia χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα δίχτυα για το δάπεδο και ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια για τα καθίσματα μαζί με vegan δερμάτινες επενδύσεις, όλα σύμφωνα με τις προσταγές της βιωσιμότητας. Το μίνιμαλ ταμπλό διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων που συνδυάζεται με την οθόνη αφής του infotainment σε ένα μόνο πάνελ, ενώ το παραδοσιακό τιμόνι έχει αντικατασταθεί από ένα οβάλ.