Μόλις μια ημέρα μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου CX-50, διέρρευσε σήμερα ο μεγάλος “αδερφός” του, το CX-60. Σε αντίθεση με το CX-50, το CX-60 θα είναι ένα από τα δύο νέα SUV που θα προσφέρει το 2022 η Mazda στην Ευρώπη, καθώς μαζί με το CX-80 θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το CX-60 διέρρευσε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων για το promo video του μοντέλου, και για τον λόγω αυτό βλέπουμε το μοντέλο χωρίς ίχνος καμουφλάζ. Σε σύγκριση με το CX-50, το CX-60 φαίνεται ένα “δρομίσιο” SUV, καθώς απουσιάζουν τα μαύρα προστατευτικά στους θόλους των τροχών, με τους τελευταίους να “ντύνονται” με ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Μηχανικά, το CX-60 -μαζί με το CX-80- θα εφοδιάζεται με plug-in υβριδικά σύνολα. Επιπλέον, θα διαθέτει και τον -νέας γενιάς- Skyactiv-X εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα, ενώ ο diesel κινητήρας Skyactiv-D, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, θα προσφέρει υψηλή απόδοση με εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις.

Παράλληλα με αυτά τα νέα μοντέλα, το Mazda CX-5, το οποίο έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, παραμένει ένα από τα βασικά μοντέλα της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Mazda παγκοσμίως. Το CX-5 και άλλα μοντέλα όπως το CX-30, θα συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γκάμα των crossover SUV της Mazda.