Η BMW έχει κάνει γνωστό ότι στις 29 του μήνα θα παρουσιαστεί το M υβριδικό SUV της και σήμερα η γερμανική εταιρία έδωσε την πρώτη teaser φωτογραφία του. Αυτή αποκαλύπτει κάποια στοιχεία του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου, όπου διακρίνουμε τα ευμεγέθη “νεφρά” της μάσκας, τα οποία έχουν φωτιζόμενο περίγραμμα, τονίζοντας τα περαιτέρω.

Το όνομα του μοντέλου θα είναι XM, και αυτό που θα δούμε θα είναι σε πρωτότυπη μορφή. Η έκδοση παραγωγή του θα αποτελέσει το X8, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2022 και θα παραμείνει στην αγορά μέχρι τον Νοέμβριο του 2027. Η συναρμολόγηση του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Η X8 θα είναι πιο πολυτελές από την X7 και θα εξοπλίζεται με τους ίδιους κινητήρες που συναντάμε σε αυτή, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμη και η M45e έκδοση που θα συνδυάζει έναν 3,0-λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 400 άλογα με 542 Nm ροπής.

Έχει κωδική ονομασία G09 και θα διαθέτει 4 ανεξάρτητα ή 5 καθίσματα, με κεκλιμένη γραμμή οροφής, όχι όμως τόσο κεκλιμένη όσο αυτή των X4 και X6. Θα βασίζεται στο πλαίσιο της X7 και αναμένεται να γίνει το ακριβότερο μοντέλο της BMW.

Το μοντέλο αναπτύσσεται από το τμήμα M της BMW και κίνηση θα παίρνει από τον 4,4-λίτρων V8 κινητήρα που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 200 ίππων, με την συνολική απόδοση να αναμένεται να αγγίζει τα 650 άλογα. Θα φορά ζάντες 21″ έως 23″, μεγάλα φρένα, ενώ στο εσωτερικό του θα συναντάμε Alcantara επενδύσεις και carbon διακοσμητικά.