Leclerc: Θα προσαρμόσω κατάλληλα την οδήγηση μου, εάν η κίνηση του Verstappen μείνει ατιμώρητη

Σχετικά άρθρα

Το φετινό GP της Βραζιλίας στην πίστα του Autodromo Jose Carlos Pace σημαδεύτηκε από την κίνηση-άμυνα του Max Verstappen στον Lewis Hamilton, όπου -στην στροφή 4 της πίστας στον 48ο γύρο- ο Ολλανδός θέλοντας να υπερασπιστεί την θέση του, στην προσπάθεια προσπέρασης του Hamilton από την εξωτερική άνοιξε την τροχιά του μονοθέσιου του, αναγκάζοντας τον ίδιο και τον Βρετανό να βγουν εκτός πίστας.

Το εν λόγω περιστατικό έχει αποτελέσει αιτία σοβαρής αντιπαράθεσης μεταξύ Mercedes και Red Bull, με την πρώτη να ζητά από τη FIA την επανεξέταση του, με σκοπό να τιμωρηθεί η αυστριακή ομάδα και ο οδηγός της.

Πριν λίγες ημέρες, ο Carlos Sainz ανέφερε ότι η όλη “φασαρία” θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν στην πίστα του Interlagos υπήρχαν αμμοπαγίδες, αντί ασφάλτου στην περιοχή διαφυγής της στροφής 4. Σήμερα έρχεται ο έτερος οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, να κάνει μια αρκετά “δυνατή” δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μονεγάσκος ανέφερε ότι εάν οι αγωνοδίκες δεν δώσουν ποινή στον Verstappen για το εν λόγω περιστατικό με τον Hamilton, τότε ο ίδιος θα προσαρμόσει την οδήγησή του, όπως έκανε ακριβώς μετά το δικό του περιστατικό με τον Ολλανδό στο GP της Αυστρίας το 2019.

Σε εκείνη την περίπτωση ο Verstappen έμεινε ατιμώρητος, παρότι ο τελευταίος έσπρωξε εκτός πίστας τον Leclerc στους τελευταίους γύρους του αγώνα, κάτι που του έδωσε τη νίκη, με τον δεύτερο να τονίζει:

Πρέπει πάντα να προσαρμόζεσαι σε κάθε κατάσταση, σε κάθε απόφαση που παίρνουν οι αγωνοδίκες. Μόλις κατάλαβα ότι δεν ήταν ποινή για τον Max στην Αυστρία, ήρθα στο Silverstone και άλλαξα την οδήγησή μου. Επομένως, νομίζω ότι αυτό είναι σχεδόν το ίδιο για κάθε οδηγό, θα προσπαθούμε πάντα να αγωνιζόμαστε στα όρια του τι μας επιτρέπεται να κάνουμε.

Και αυτό θα κάνω, αν επιτρέπονται αυτά τα πράγματα.

Η κατάσταση στην Αυστρία ήταν λίγο διαφορετική και πάλι, και μετά εκείνο το περιστατικό μπορούμε να αγωνιστούμε λίγο πιο σκληρά, κάτι που νομίζω ότι ήταν καλό για τη F1, για το σόου. Αυτή η κατάσταση ήταν άλλη. Θα περιμένω τους αγωνοδίκες να δω τι σκέφτονται.

Συνεχίζοντας, ο Leclerc ανέφερε ότι δεν είχε καμία προτίμηση προς κάποιον οδηγό, όσον αφορά το αποτέλεσμα, προσθέτοντας:

Ειλικρινά, δεν με νοιάζει. Αλλά οτιδήποτε επιτρέπεται, θέλω απλώς να μου είναι ξεκάθαρο ως οδηγός. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία για μένα. Αν αυτό επιτρέπεται, τότε το προσπέρασμα από την εξωτερική θα είναι πολύ δύσκολο. Αλλά ναι, όποια κι αν είναι η κατάσταση, η απόφαση μου είναι, ότι απλώς θα προσαρμόσω την οδήγησή μου σε αυτήν, έτσι είμαι οκ με ό,τι αποφασιστεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα