Η Automobili Amos μετά το restomod της Delta Integrale, το Futurista, ανακοίνωσε σήμερα πως θα βγάλει στην αγορά και την έκδοση Safarista. Αντλεί έμπνευση από το Group B και φέρει νέο αμάξωμα, με τις πίσω πόρτες να έχουν αφαιρεθεί, επιτρέποντας έτσι στο “φούσκωμα” των φτερών.

Το αλουμινένιο αμάξωμα είναι καινούργιο και κατασκευασμένο στο χέρι, ενώ κάνει χρήση και πολλών μερών από ανθρακονήματα. Από το εσωτερικό έχει αφαιρεθεί κάθε τι περιττό και έτσι συναντάμε μόνο τα απαραίτητα, όπως δύο bucket καθίσματα, roll cage, υδραυλικό χειρόφρενο, αγωνιστικό αποσπώμενο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων και τους απαραίτητους διακόπτες.

Αποδίδει 330 άλογα και σύμφωνα με την εταιρία, ο κινητήρας και η ανάρτηση είναι πλήρως ανακατασκευασμένα, με το αυτοκίνητο να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης χάρη στη νέα γεωμετρία της ανάρτησης. Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη αγωνιστικού τύπου, ενώ τα αναβαθμισμένα φρένα έχουν σιδερένιους δίσκους.

Αγωνιστικό είναι και το ρεζερβουάρ, με το αυτοκίνητο να διαθέτει επίσης πυροσβεστήρα, βελτιωμένο πλαίσιο, αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, αγωνιστικά διαφορικά και αγωνιστικά πεντάλ.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει “απλές” Delta Integrale 16v ως ” δωρητές”, αντί για τις σπανιότερες Evoluzione. Μόλις 10 Lancia Delta Safarista θα κατασκευάσει η Automobili Amos, με την κάθε μια να κοστίζει 570.000 ευρώ προ φόρων.