Τον περασμένο Οκτώβριο έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ότι θα αποκτήσει 26 νέα αυτοκίνητα ταχείας επέμβασης για την Εθνική Χωροφυλακή. Η Renault ήταν η εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό, με την γαλλική εταιρία να ετοιμάζει 26 Alpine A110, ειδικά διαμορφωμένα για να υπηρετήσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.


Κάνοντας μια μικρή παρένθεση, η Εθνική Χωροφυλακή είναι η γαλλική αστυνομία που είναι υπεύθυνη για μικρές πόλεις και αγροτικές περιοχές με λιγότερους από 20.000 κατοίκους. Από την άλλη πλευρά, η Police Nationale είναι υπεύθυνη για το Παρίσι και άλλες αστικές περιοχές.

Γυρνώντας στο θέμα μας, χθες παραδόθηκαν τα πρώτα δύο αυτοκίνητα στο στόλο της Εθνικής Χωροφυλακής, με την μετατροπή των Alpine να γίνεται από την Durisotti, μια γαλλική εταιρεία που ειδικεύεται στη μετατροπή επαγγελματικών οχημάτων. Λέγεται ότι τα Alpine που μετατράπηκαν σε περιπολικά θα χρησιμοποιηθούν σε καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων, ιδιαίτερα για καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών.

Το Alpine A110 Pure ζυγίζει 1.100 κιλά και κίνηση παίρνει από τον 1.800αρη turbo κινητήρα απόδοσης 252 ίππων με 320 Nm ροπής. Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα.