F1: Άκου τον κινητήρα της Mercedes να παίρνει για πρώτη φορά μπροστά στο νέο μονοθέσιο της

Σχετικά άρθρα

H Mercedes-AMG F1 έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που μας δείχνει ότι έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την μονάδα ισχύος που θα τοποθετήσει στο σασί της W13. Το εν λόγω power unit θα τοποθετηθεί και στα μονοθέσια της McLaren, της Aston Martin και της Williams.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θα διέπουν την F1 από το 2022, δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στους υβριδικούς κινητήρες, εκτός του ότι το βάρος τους θα αυξηθεί κατά 5 κιλά. Μόνο 3 κινητήρες, 3 κιβώτια και 8 εξατμίσεις επιτρέπονται ανά οδηγό ανά σεζόν, ενώ κάθε σετ φρένων θα πρέπει να αντέχει ένα αγωνιστικό τριήμερο. Επίσης λόγω της οικονομίας, θα υπάρξουν περιορισμοί στις εργασίες στο δυναμόμετρο για τους υβριδικούς κινητήρες, όπως επίσης μεγαλύτερη μείωση στις προσομοιώσεις στην αεροδυναμική σήραγγα και στο CFD.

Οι νέοι κανονισμοί αναφέρουν πως θα μειωθούν τα κόστη ανάπτυξης των κινητήρων, θα υπάρξει περιορισμός στη χρήση υλικών, ισότητα τεχνικών προδιαγραφών, με τις ομάδες να μπορούν να επανασχεδιάσουν ένα ολοκαίνουργιο κιβώτιο ταχυτήτων κάθε πέντε χρόνια, ενώ οι νέοι κανονισμοί περιορίζουν τις ομάδες για το πόσο μπορούν να αναπτύσσουν και να αλλάζουν τα κιβώτια τους, όπως επίσης πόσο θα είναι το μέγεθος τους. Αλλαγές θα υπάρξουν επίσης στα καύσιμα και στα λάδια που χρησιμοποιούν οι ομάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...