Πριν περίπου μια εβδομάδα, o Mohammed bin Sulayem ο πρώην οδηγός rally των Εμιράτων, εξελέγη πρόεδρος της FIA (Federation Internationale de l’Automobile), του διοικητικού οργάνου των σπουδαίων αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο, και κυρίως της F1.

Το 2009, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της FIA συμμετείχε σε έναν άτυπο αγώνα dragster στο Dubai Autodrome, οδηγώντας την R28 (το μονοθέσιο της Renault του 2008), έχοντας δίπλα του ένα Ford GT. Ωστόσο, λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση ο Sulayem έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου της F1, και κατέληξε στους τοίχους, καταστρέφοντας το.

1

Ο Sulayem πήγε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Renault, δεν τραυματίστηκε ενώ το μονοθέσιο επισκευάστηκε, καθώς ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο του Renault Roadshow, όπου το μονοθέσιο ήταν προς επίδειξη.

2Bonus

Στο παρακάτω video θα δεις τον Mohammed bin Sulayem να παρουσιάζει στον Jeremy Clarkson σε ένα video του 1996, τα αυτοκίνητα της -τότε- συλλογής του.

Να θυμίσω, πριν αντικαταστήσει τον Jean Todt στην προεδρία, ο Sulayem διετέλεσε αντιπρόεδρος της FIA από το 2008 και πρόεδρος του Automobile and Touring Club των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.