Τον Αύγουστο του 2017 και -σχεδόν- ένα χρόνο πριν η Singer Vehicle Design αποκαλύψει την DLS, η αμερικάνικη εταιρία παρουσίασε τον κινητήρα που κινεί το εκπληκτικό της μοντέλο. Ο λόγος για έναν αερόψυκτο ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο boxer κινητήρα, χωρητικότητας 4.000 κ.εκ ο οποίος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Williams Advance Engineering και συναρμολογείται στην Αγγλία.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν βελτιωμένο 3,6-λίτρων boxer κινητήρα της Porsche 911 του 1990, ο οποίος όμως έχει εξελιχθεί συθέμελα. Ο κινητήρας αποδίδει 500 άλογα και στροφάρει έως τις 9.000 σ.α.λ., με τα μέρη του να είναι κατασκευασμένα από μαγνήσιο, τιτάνιο, αλουμίνιο, Inconel και carbon, προκειμένου να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται χαμηλότερα.

Στα μέσα του προηγούμενου καλοκαιριού, η Singer ξεκίνησε τις παραδόσεις στους τυχερούς πελάτες της, με την DLS (από τα αρχικά Dynamics and Lightweighting Study) να βγαίνει σε περιορισμένη παραγωγή 75 αυτοκινήτων, με το καθένα να κοστίζει 2 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, η κύρια δραστηριότητα της Singer είναι η ανακατασκευή των Porsche 911 (964), δημιουργώντας εντυπωσιακά restomods. Τώρα, η Porsche Motorsport Βόρειας Αμερικής ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει κινητήρες για την Singer. Με άλλα λόγια, η Porsche θα συναρμολογεί τροποποιημένους κινητήρες όχι σύμφωνα με τις δικές της προδιαγραφές, αλλά σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Singer.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων είναι απίθανο να διακρίνουν οποιαδήποτε διαφορά, αλλά αυτή η είδηση υποδηλώνει -τουλάχιστον- μια σιωπηρή έγκριση από την Porsche για την ποιότητα της δουλειάς που κάνει η Singer.

Σύμφωνα με την Porsche Motorsport, η νέα συνεργασία επικεντρώνεται αποκλειστικά στη συναρμολόγηση ανακατασκευασμένων κινητήρων, με την Singer να επιβεβαιώνει ότι τα χαρακτηριστικά των κινητήρων της θα συνεχίσουν να καθορίζονται από τις προδιαγραφές της.