Το τμήμα μηχανολογίας και τεχνολογίας της Rimac είναι πλέον αυτόνομη εταιρία

Σχετικά άρθρα

Όπως γνωρίζεις, τον περασμένο Νοέμβριο επισημοποιήθηκε η ίδρυση της κοινοπραξίας Bugatti Rimac, που αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά project συνεργασίας στον κόσμο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, και περικλείει την Bugatti και την Rimac Automobili.

Η Bugatti Rimac ανήκει κατά 55% στον Όμιλο της Rimac (Rimac Group) και κατά 45% στην Porsche. Αναλύοντας τη μετοχική σύνθεση του Rimac Group βλέπουμε ότι ο Mate Rimac (ιδρυτής και πρόεδρος) κατέχει το 35% των μετοχών, η Porsche το 22% των μετοχών, η Hyundai το 11%, ενώ το υπόλοιπο 32% ανήκει σε υπόλοιπους επενδυτές.


Κάτω από την “ομπρέλα” του Rimac Group βρίσκεται και το Rimac Technology, η οποία είναι μια εταιρία που ανήκει 100% στον κροατικό όμιλο. Από σήμερα το Rimac Technology είναι επίσημα πλέον μια αυτόνομη εταιρεία, που σχεδιάζει και αναπτύσσει τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τόσο για τη Rimac, όσο και για άλλους κατασκευαστές, όπως η Automobili Pininfarina, η Koenigsegg, η Aston Martin κλπ.

Σήμερα, η Rimac Technology έχει 1.000 άτομα προσωπικό και εδρεύει στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Ωστόσο, από το 2023, η εταιρεία θα μετακομίσει στις νέες εγκαταστάσεις που ετοιμάζει ο Ομίλος Rimac, έκτασης 200.000 τ.μ., και θα μπορεί να απασχολεί πάνω από 2.500 άτομα.

Η Rimac Technology θα αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα σε δεκάδες χιλιάδες συστήματα υψηλής απόδοσης ετησίως έως το 2024, και σε εκατοντάδες χιλιάδες στο μέλλον. Τα προϊόντα της θα περιλαμβάνουν από μπαταρίες έως πλαίσια, όπως αυτό του Pininfarina Batista.

Παρά τη νέα και περίπλοκη δομή της εταιρίας, η Rimac Technology δίνει έμφαση στην ανεξαρτησία της, δηλώνοντας ότι είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε επίβλεψη από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών στον Όμίλο Rimac. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι τα projects που θα αναλαμβάνει θα παραμένουν αυστηρώς εμπιστευτικά, ειδικά από τους ανταγωνιστές τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται...

Ο Mate Rimac παρέδωσε την πρώτη ολλανδική Nevera στον τυχερό ιδιοκτήτη

Λίγες ημέρες μετά την παραλαβή της προσωπικής του Nevera, ο Mate Rimac βρέθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας για να παραδώσει τα κλειδιά μιας ακόμη...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr