Η Porsche, η Bugatti και η Rimac γράφουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χθες, 1η Νοεμβρίου, λιγότερο από τέσσερις μήνες αφότου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, ένα από τα πιο συναρπαστικά project συνεργασίας στον κόσμο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας άρχισε να δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της νέας του δομής.

Η κοινοπραξία Bugatti Rimac πήρε το πράσινο φως και θα εδρεύει στην πόλη Sveta Nedelja, που βρίσκεται στην Κροατία λίγο έξω από το Ζάγκρεπ.

Διευθύνων σύμβουλός της είναι ο Mate Rimac, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rimac Automobili. Η Porsche θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως στρατηγικός εταίρος, με τον πρόεδρο του εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche, Oliver Blume και τον αναπληρωτή πρόεδρο και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά, Lutz Meschke να συμμετέχουν στο εποπτικό συμβούλιο της Bugatti Rimac. Η τελευταία ανήκει στον όμιλο Rimac (55%) και στην Porsche AG (45%).

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Bugatti, Stephan Winkelmann, παραιτήθηκε από τη θέση του στις 31 Οκτωβρίου του 2021 για να επικεντρωθεί στον ρόλο του ως πρόεδρος της Lamborghini. Εκτός από τον Mate Rimac, η νέα διοικητική ομάδα περιλαμβάνει τον πρώην διευθυντή παραγωγής και συν-διευθύνοντα σύμβουλο της Bugatti Automobiles, Christophe Piochon. Ο Piochon θα γίνει COO (Chief Operating Officer) της Bugatti Rimac.

Η παραγωγή των αυτοκινήτων θα γίνεται στο Molsheim της Γαλλίας. Εσωτερικά στην Porsche, η κοινοπραξία αναφερόταν ως Operation Rush. Η μετακόμιση στις νέες εγκαταστάσεις της Rimac, οι οποίες κατασκευάζονται επί του παρόντος με κόστος 200 εκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζεται να γίνει το 2023. Εκεί θα βρίσκεται και το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της κοινοπραξίας Bugatti Rimac, και αναμένεται ότι θα εργάζονται εκεί 2.500 άτομα, σε χώρο 200.000 τ.μ.

Ταυτόχρονα, όλα τα μοντέλα Bugatti θα συνεχίσουν να παράγονται στο εργοστάσιο του Molsheim. Η κοινοπραξία Bugatti Rimac θα ξεκινήσει με περίπου 435 υπαλλήλους, περίπου 300 με έδρα το Ζάγκρεμπ και περίπου 135 στο Molsheim.