Στα μέσα Αυγούστου του 2021, η Honda -μέσω της Acura- παρουσίασε στην Αμερική το NSX Type S, κάνοντας γνωστό ότι η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 350 μονάδες, με το τελευταίο να έχει προγραμματιστεί ότι θα βγει από το εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας τον Δεκέμβριο 2022.

1

Για να βγει, όμως, το τελευταίο, πρέπει να ξεκινήσει η παραγωγή του μοντέλου, κάτι που έγινε χθες. Πιο συγκεκριμένα, η Acura ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε η παραγωγή των NSX Type S στο Performance Manufacturing Center (PMC) στο Marysville του Οχάιο, κάτι που σημαίνει ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν σύντομα.

2

Από τα 350 αυτοκίνητα, τα 300 προορίζονται για την Αμερική και μόλις τα υπόλοιπα 50 για τον υπόλοιπο κόσμο, με την Honda να ανακοινώνει ότι στην αγορά της Ιαπωνίας θα κυκλοφορήσουν τα 30 εξ’αυτών, χωρίς να γίνεται γνωστό ποιες αγορές θα πάρουν τα υπόλοιπα 20 NSX Type S.

3

Οι 300 μονάδες που θα κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ έγιναν sold-out μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την στιγμή που άνοιξαν οι παραγγελίες, με τους πελάτες να δίνουν και προκαταβολή για την παραγγελία τους. Επιπλέον, υπάρχει λίστα αναμονής μεγαλύτερη των 100 ατόμων, που περιμένουν κάποια ακύρωση.

Η τιμή του NSX Type S στην Αμερική ξεκινά από τα 171.495 δολάρια, και το μέγιστο κόστος του επιπλέον εξοπλισμού αγγίζει τα 38.700 δολάρια.