Δες το Kimera EVO37 σε ειδική του Rally Monte Carlo

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο του 2021, η Kimera Automobili παρουσίασε το Evo37, ένα hardcore supercar αποτίει φόρο τιμής στην θρυλική Lancia 037 και το αυτοκίνητο έδωσε το παρόν στο Rally του Μόντε Κάρλο.

Στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν του WRC, και λίγο πριν την έναρξη του shakedown στην Sainte-Agnes-Peille ειδική, ο Peter Solberg βρέθηκε στο δεξί κάθισμα του αυτοκινήτου, με τον επικεφαλής του motorsport τμήματος της Pirelli, Mario Isola, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Όπως θα δεις στο παραπάνω video, το πλήρωμα είχε την ευκαιρία να χαρεί το αυτοκίνητο, με τον ήχο του τελευταίου να είναι εξαιρετικός. Το Kimera Evo37 παραμένει πιστό στο σχεδιασμό και στα μηχανολογικά της Lancia 037, με την εταιρεία να έχει στρατολογήσει μηχανικούς που είχαν εργαστεί στο πρωτότυπο αυτοκίνητο για να την βοηθήσουν να δημιουργήσει μια σύγχρονη μετενσάρκωση της ιστορικής Lancia.

Ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Claudio Lombardi, του μηχανικού πίσω από τον τετρακύλινδρο αγωνιστικό κινητήρα της Lancia, που έφερε turbo και κομπρέσορα. Με τη βοήθεια του Lombardi, το νέο Kimera Evo37 χρησιμοποιήσει παρόμοια διάταξη, αλλά ο 2,1-λίτρος τετρακύλινδρος κινητήρας είναι εκσυγχρονισμένος με βάσει τα σημερινά πρότυπα, με τον κομπρέσορα να είναι ηλεκτρικός.

Είναι τοποθετημένος στην πλάτη του οδηγού και αποδίδει 550 άλογα με 550 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρεία να προσφέρει την επιλογή μεταξύ μιας χειροκίνητης ή σειριακής μετάδοσης. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 950 κιλά.

Τα πάνελ του αμαξώματος είναι από carbon, με τις μπροστά ζάντες να είναι διαστάσεων 18″ και οι πίσω 19″. Το σύστημα πέδησης της Brembo αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους, η ανάρτηση είναι της Ohlins και τα καθίσματα, όπως και οι ζώνες ασφαλείας της Sparco.

Η παραγωγή φυσικά θα είναι περιορισμένη, με την Kimera να δημιουργεί μόνο 37 αυτοκίνητα, αν βρεθούν οι αγοραστές. Η τιμή του Evo37 ξεκινά από τα €480.000, με την Kimera να αναφέρει ότι θα παράγει επίσης 10 επιπλέον αυτοκίνητα που θα είναι εξοπλισμένα με το συστήματα τετρακίνησης της Integrale.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...