Η Kimera Automobili παρουσίασε το Evo37, ένα hardcore supercar αποτίει φόρο τιμής στην θρυλική Lancia 037. Η ιταλική εταιρία ζήλεψε την επιτυχία του εγχειρήματος της Automobili Amos και της Lancia Delta Futurista, και έχοντας εμπειρία στις ανακατασκευές vintage ιταλικών αγωνιστικών αυτοκινήτων rally, όπως της Stratos, της Delta και της 037, θέλει να δώσει μια νέα πνοή στο τελευταίο δικίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κέρδισε τίτλο στο WRC.

Το Kimera Evo37 παραμένει πιστό στο σχεδιασμό και στα μηχανολογικά της Lancia 037, με την εταιρεία να έχει στρατολογήσει μηχανικούς που είχαν εργαστεί στο πρωτότυπο αυτοκίνητο για να την βοηθήσουν να δημιουργήσει μια σύγχρονη μετενσάρκωση της ιστορικής Lancia.

Ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Claudio Lombardi, του μηχανικού πίσω από τον τετρακύλινδρο αγωνιστικό κινητήρα της Lancia, που έφερε turbo και κομπρέσορα. Με τη βοήθεια του Lombardi, το νέο Kimera Evo37 χρησιμοποιήσει παρόμοια διάταξη, αλλά ο 2,1-λίτρος τετρακύλινδρος κινητήρας είναι εκσυγχρονισμένος με βάσει τα σημερινά πρότυπα, με τον κομπρέσορα να είναι ηλεκτρικός.

Είναι τοποθετημένος στην πλάτη του οδηγού και αποδίδει 550 άλογα με 550 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρεία να προσφέρει την επιλογή μεταξύ μιας χειροκίνητης ή σειριακής μετάδοσης. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 950 κιλά.

Τα πάνελ του αμαξώματος είναι από carbon, με τις μπροστά ζάντες να είναι διαστάσεων 18″ και οι πίσω 19″. Το σύστημα πέδησης της Brembo αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους, η ανάρτηση είναι της Ohlins και τα καθίσματα, όπως και οι ζώνες ασφαλείας της Sparco.

Η παραγωγή φυσικά θα είναι περιορισμένη, με την Kimera να δημιουργεί μόνο 37 αυτοκίνητα, αν βρεθούν οι αγοραστές. Η τιμή του Evo37 ξεκινά από τα €480.000, με την Kimera να αναφέρει ότι θα παράγει επίσης 10 επιπλέον αυτοκίνητα που θα είναι εξοπλισμένα με το συστήματα τετρακίνησης της Integrale.