Η Lamborghini Diablo VT Roadster παρουσιάστηκε στα τέλη του 1995 και διέθετε ελαφρώς ανανεωμένο εμπρός προφυλακτήρα, νέο κάλυμμα κινητήρα, νέες ζάντες ελαφρού κράματος και φυσικά την ηλεκτρική και ανθρακονημάτινη targa οροφή. Επειδή το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι του 1998, είναι από τα τελευταία που δεν είχαν την περιποίηση της Audi, η οποία μόλις είχε αγοράσει την ιταλική εταιρία, με την Diablo VT Roadster να διαθέτει ακόμα και τα pop-up φωτιστικά σώματα.

Το εν λόγω αυτοκίνητο έχει διανύσει σχεδόν 2.580 χλμ., με την Lamborghini να βγάζει την Diablo VT Roadster σε περιορισμένη παραγωγή 466 αυτοκινήτων, γι’αυτό και η αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων Curated ζητά 595.000 δολάρια για να την αποχωριστεί. Μηχανικά, να θυμίσω ότι πίσω από τις πλάτες των δύο επιβατών υπάρχει ένας 5,7-λίτρων ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας, απόδοσης 485 ίππων και 580 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

H δύναμη αυτή φτάνει σε όλους τους τροχούς μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης της LM002, που στέλνει τη δύναμη κατά 25% στον εμπρός άξονα, ενώ υπήρχαν δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης. Το βάρος του αυτοκινήτου ανακοινώνεται στα 1.625 κιλά.