Οι δοκιμές εξέλιξης της Purosangue, του πρώτου SUV της ιταλικής εταιρίας, έχουν περάσει στο τελικό τους στάδιο, καθώς από το προηγούμενο Δεκέμβριο η ιταλική εταιρία κάνει δοκιμές με πρωτότυπα δοκιμών του μοντέλου που φέρουν το σώμα παραγωγής του. Παρότι το βαρύ καμουφλάζ δεν αποκαλύπτει τον σχεδιασμό του ιταλικού μοντέλου, φαίνεται ότι το σουλούπι της Purosangue έχει hatchback σχεδιασμό.

Η Ferrari επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες ότι τα αποκαλυπτήρια της Purosangue θα γίνουν μέσα στο 2022, ενώ η παραγωγή της θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, ώστε οι πελάτες της να πάρουν στα χέρια τους το πρώτο SUV της Ferrari στις αρχές του 2023.

Η Purosangue θα τοποθετηθεί απέναντι από την Aston Martin DBX και την Lamborghini Urus, ανοίγοντας μια νέα κατηγορία για την Ferrari. Θα μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό της, θα διαθέτει ρυθμιζόμενη καθ’ύψος ανάρτηση, προηγμένες αντιστρεπτικές που θα βελτιώνουν την κύλιση του αυτοκινήτου τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου, ενώ ανάμεσα στους κινητήρες της θα υπάρχει o νέος 2,9-λίτρων V6 twin-turbo plug-in υβριδικός της 296 GTB, ο 4,0-λίτρων υβριδικός V8 της SF90 Stradale και ένας V12 ατμοσφαιρικός απόδοσης 800 ίππων.