Η Volvo επενδύει σχεδόν €1 δις στο εργοστάσιο της στη Σουηδία για την ηλεκτρική της εποχή

Σχετικά άρθρα

Για να πραγματοποιήσει αυτές τις φιλοδοξίες, η Volvo ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια SEK (€959,44 εκατ.) στο εργοστάσιό της στην Torslanda στη Σουηδία τα επόμενα χρόνια, προετοιμάζοντας την παραγωγή της επόμενης γενιάς των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επενδύσεων, η εταιρεία θα εισαγάγει μια σειρά από νέες και πιο βιώσιμες τεχνολογίες και διαδικασίες παραγωγής στο εργοστάσιο. Αυτά περιλαμβάνουν την εισαγωγή της μεγάλης χύτευσης εξαρτημάτων αμαξώματος από αλουμίνιο, μιας νέας μονάδας συναρμολόγησης μπαταριών, καθώς και ένα πλήρως ανακαινισμένο βαφείο και ένα χώρο τελικής συναρμολόγησης.

Οι επενδύσεις ακολούθησαν μια πρόσφατη ανακοίνωση της Volvo και της Northvolt, να επενδύσουν 30 δισεκατομμύρια SEK στην ανάπτυξη και την κατασκευή μπαταριών υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένων στα μέτρα της σουηδικής εταιρίας για την επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...