Εισαγγελική έρευνα για τον οδηγό της Bugatti Chiron που πήγαινε με 417 χλμ/ώρα στην Autobahn

Σχετικά άρθρα

Η εισαγγελία της Σαξονίας-Άνχαλτ στο Στένταλ ξεκίνησε επίσημη έρευνα για το περιστατικό που ο 58χρονος Τσέχος επιχειρηματίας Radim Passer το περασμένο καλοκαίρι έπιασε με την Bugatti Chiron του τα 417 χλμ/ώρα σε τμήμα των γερμανικών Autobahn.

Αν του ασκηθεί δίωξη και κριθεί ένοχος, τότε ο 33ος πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, θα είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ποινή φυλάκισης έως και 2 ετών, ενώ μπορεί να του επιβληθεί και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Γερμανίας, ένας οδηγός μπορεί να τιμωρηθεί εάν κινείται απερίσκεπτα, με ακατάλληλη ταχύτητα και με τρόπο που παραβιάζει κατάφωρα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παρότι ο Passer έπιασε τα 417 χλμ/ώρα σε τμήμα των γερμανικών Autobahn που δεν έχει όριο ταχύτητας, κατηγορείται πως δεν τήρησε τον πρώτο κανόνα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της Γερμανίας, που αναφέρει ότι όποιος συμμετέχει στην κυκλοφορία πρέπει να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα άλλο άτομο να μην βλάπτεται, κινδυνεύει ή παρεμποδίζεται ή ενοχλείται περισσότερο από όσο είναι αναπόφευκτο υπό τις περιστάσεις.

Ο Τσέχος επιμένει πως η ασφάλεια ήταν η πρώτη του προτεραιότητα, επομένως οι συνθήκες έπρεπε να είναι ασφαλείς για να μπορέσει να τρέξει, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Θεό για την ασφάλεια και τις καλές συνθήκες. Όπως είπε ο ίδιος, είχε καλή ορατότητα, 3-4 χλμ και αρκετό χρόνο για να αντιδράσει σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι.

Σύμφωνα με τον Passer, το περιστατικό συνέβη στις 4:50 το πρωί της Κυριακής και υπήρχε ένα αυτοκίνητο ανά ένα χιλιόμετρο. Τα αυτοκίνητα αυτά κινούνταν στη δεξιά λωρίδα, ενώ υπήρχαν 3 άτομα πάνω σε 3 γέφυρες που έβλεπαν τις συνθήκες στον δρόμο, έτσι ώστε να υπάρχει μέγιστη ασφάλεια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...