Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακοινώσει πως από το 2035 θέλει να απαγορευτούν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά η Γερμανία δηλώνει την αντίθεσή της σε αυτό το σχέδιο.

1Διάβασε ακόμη

Γαλλία και Γερμανία αντιστέκονται στην ΕΕ και την απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2035

Ο Volker Wissing, ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, στο περιθώριο μιας άτυπης συνάντησης με υπουργούς άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έγινε κοντά στο Παρίσι, δήλωσε:

Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στην ηλεκτρική κινητικότητα ή την κινητικότητα υδρογόνου για το μέλλον. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε αρκετά ηλεκτρικά οχήματα, επομένως πρέπει να κλιμακώσουμε τη διαθεσιμότητά τους».

Θέλουμε να επιτρέψουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ακόμη και μετά το 2035, μόνο εάν τα αυτοκίνητα αυτά καταναλώνουν αποκλειστικά συνθετικά καύσιμα.

2Διάβασε επίσης

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να απαγορευτούν ποτέ τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, υπάρχει λύση για να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα δεν θα ανεφοδιάζονται με καύσιμα που προέρχονται από ορυκτά καύσιμα, με τα συνθετικά καύσιμα να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών, με τον Wissing να βλέπει ως λύση μείωσης των εκπομπών τα υβριδικά αυτοκίνητα.