Η συγκεκριμένη ιστορία θα μπορούσε να είναι σενάριο μιας ταινίας του Χόλιγουντ αλλά είναι 100% αληθινή. Ο Christopher Gardner συνελήφθη από το FBI για την κλοπή ενός γαλλικού αυτοκινήτου το 2001, αξίας 10 εκατ. δολαρίων. Συγκεκριμένα, ο άνδρας κατηγορείται πως έκλεψε ένα εξαιρετικά σπάνιο Talbot Lago “Teardrop” του 1938 από μια εταιρία στο Μιλγουόκι.

Σύμφωνα με το FBI, το 2006 ο Gardner μετέφερε λαθραία -σε κομμάτια- το αυτοκίνητο στην Ελβετία και στη συνέχεια το επισκεύασε στη Γαλλία. Το 2015 πούλησε το αυτοκίνητο σε έναν άνδρα στο Ιλινόις έναντι 7,6 εκατ. δολαρίων, με την οικογένεια του αρχικού ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, του Joe Ford, ο οποίος απεβίωσε το 2005, να δίνει μια δικαστική μάχη με τον νέο ιδιοκτήτη. Ο Ford είχε αγοράσει το αυτοκίνητο το 1967 και το είχε στη κατοχή του για 31 χρόνια προτού κλαπεί το 2001.

Το FBI συνέλαβε τον Gardner τον Δεκέμβριο του 2021 στην Ελβετία, όπου ζούσε εκείνη την εποχή, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2021, οι αρχές της Ιταλίας τον είχαν συλλάβει και τον έθεσαν σε κατ’οίκον περιορισμό. Ωστόσο αμέσως τράπηκε σε φυγή.

Το 2019 ο Gardner κατηγορήθηκε για απάτη από 4 δικαστήρια, καθώς και για την μεταφορά του κλεμμένου αυτοκινήτου στο εξωτερικό. Τώρα ο Gardner θα εκδοθεί στο Μλιγουόκι όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι ομοσπονδιακοί δικαστές.

Μάλιστα το FBI είχε επικηρύξει τον Gardner με 10.000 δολάρια για όποιον παρείχε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη του, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν κάποιος θα πάρει αυτά τα χρήματα.

Το εν λόγω Talbot Lago του 1938 είναι ένα από τα μόλις 16 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Σήμερα βρίσκεται σε ένα γκαράζ στη Μασαχουσέτη υπό την κηδεμονία του ιδιοκτήτη από το Ιλινόις που το αγόρασε το 2015 και εκτιμάται πως η αξία του ξεπερνά τα 10 εκατ. δολάρια.