Ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες της Ferrari, απέκτησε επιτέλους την πολυπόθητη LaFerrari Aperta

Σχετικά άρθρα

Τον David Lee τον γνωρίσαμε το 2014 μέσω των εννέα σπάνιων και συλλεκτικών Ferrari που είχε τότε στην κατοχή του, και σήμερα θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες αυτοκινήτων της ιταλικής εταιρίας. Στο γκαράζ του υπάρχουν μεταξύ άλλως η Ferrari 288 GTO, η Ferrari 288 GTO Evo, η Ferrari F40, η Ferrari F50, η Ferrari Enzo, η LaFerrari κλπ.

Ο γεννημένος στην Νότιο Κορέα επιχειρηματίας, πλέον ζει στο Σαν Μαρίνο της Καλιφόρνια, και έχει στην κατοχή του ίσως την πιο αξιοζήλευτη συλλογή από “αλογάκια”. Για καθημερινό αυτοκίνητό του έχει μια FF, ενώ δε σνομπάρει και τα υπόλοιπα μοντέλα της Ferrari, καθώς διαθέτει, επίσης, μια 458 Speciale Aperta και μια California T.

Τον Απρίλιο του 2017 μεγάλωσε την συλλογή του με μια one-off F12tdf. Πρόκειται για την F12tdfDSKL που αντλεί έμπνευση από την Ferrari 250 Lusso Competizione του 1964. Η μοναδική F12tdf είναι βαμμένη σε κίτρινο χρώμα, διαθέτει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας κατά μήκος του σώματος, ενώ τα ίδια χρώματα βρίσκονται και στο δερμάτινο τιμόνι.

Ο Lee ήθελε και μια LaFerrari Aperta, αλλά όπως είχε συμβεί και με τον αποθανόντα Preston Henn, η Ferrari αρνήθηκε να του πουλήσει μια. Και αυτό, παρότι ο νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας είχε παραγγείλει πρόσφατα τέσσερις νέες Ferrari, με σκοπό να αυξήσει τις πιθανότητες του να βάλει στην συλλογή του την Aperta.

Το 2017, οι Los Angeles Times έγραψαν ένα άρθρο για τον Le που χαρακτήριζε εσφαλμένα τις συνεχιζόμενες συζητήσεις του με τον αντιπρόσωπο της Ferrari σχετικά με την αγορά μιας Ferrari LaFerrari Aperta. Αυτό το άρθρο χάλασε τη σχέση του με τη Ferrari και διέκοψε τις συνομιλίες μαζί του.

Η Ferrari φημίζεται για την επιλεκτικότητά της όσον αφορά το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να αγοράσει τα εξαιρετικά σπάνια supercars της, και ο Lee ήλπιζε ότι η αναπτυσσόμενη σχέση του με την ιταλική μάρκα θα τον βοηθούσε να του εξασφαλίσει ένα αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν συνέβη μετά την δημοσίευση του άρθρου.

Ο Lee συναντήθηκε με τη Ferrari για να εξομαλύνει τα πράγματα, με την τελευταία να αλλάζει τη στάση της. Αυτό δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά η συνεχής υποστήριξη του Lee προς τη Ferrari βοήθησε και -κάλλιο αργά, παρά ποτέ- ο επιχειρηματίας πήρε τη LaFerrari Aperta του.

Για την ιστορία, ο Lee ασχολείται με το real estate και είναι ο επικεφαλής του Hing Wa Lee Group, ενός καταστήματος που ειδικεύεται στα πολυτελή ρολόγια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...